23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Fallstudie SPM Instrument - Lagerskada på lingrävare

I denna fallstudie använder ett chilenskt serviceföretag som arbetar med underhåll av komponenter till gruvmaskiner HD-teknologi för att mäta den mekaniska konditionen på lager och kugghjul i en drivenhet i en elektrisk lingrävmaskin.

Med hjälp av mätsystemet upptäcktes skador på ytterring och rullkroppar i ett helt nytt lager, se fallstudie. I samband med service av komponenter till elektriska lingrävare utför serviceföretaget vibrationsmätningar i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Eftersom man vid flera tillfällen upptäckt att enbart dessa mätningar inte ger tillräckligt tillförlitliga resultat, började man också mäta med HD-teknologi. Som ett resultat uppnår serviceföretaget nu både bättre kvalitetskontroll av sitt servicearbete och mer exakta analysresultat vilket gynnar alla parter, inte minst när det gäller garantier.

Drivenheten till skopan är tekniskt komplex. Många lager och kugghjul i ett litet utrymme kan leda till överhörning under mätning. Det faktum att drivenheten har en reduktionsväxellåda innebär ytterligare en utmaning. HD-teknologi övervinner dessa faktorer och är därmed ett idealiskt komplement till de rekommenderade vibrationsmätningarna.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tomas Årman
Försäljningschef Sverige
+46 15222500 tomas.arman@spminstrument.se

Sänd till en kollega

0.037