23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

JAX Halo-Guard FG- Nästa generations livsmedelsfett

| Medlemsnyhet | Företag ABIC Kemi AB


JAX Halo-Guard FG-fetter är tillverkade med ett avancerat, egenutvecklat förtjockningsmedel av kalciumsulfonat och noggrant utvalda tillsatskomponenter för att ge ett ultimat multi-purpose fett för användning i livsmedelsindustrin.

Kalciumsulfonat är en utmärkt teknologi för smörjapplikationer där värme, vatten och höga belastningar förekommer.

Som visas på bild nr. 1 orienteras Halo-Guard fettets kalcit-skivor som fiskfjäll i ett mönster parallellt med ytan. Detta skapar en extremt effektiv barriär mot metallytan, vilket ger utmärkta antislitage-, extremtrycks- och korrosionsegenskaper.

 I en traditionell fettstruktur, som visas på bild nr. 2, kan problem uppstå eftersom fettstrukturen inte ger en tillräcklig barriär för metallytan, vilket kan resultera i dålig mekanisk stabilitet, och i slutändan utrustning som inte fungerar på grund av att fettet inte smörjer och skyddar som det borde.

Sammanfattningsvid har JAX Halo-Guard FG fetter har registrerats av NSF för användning som ett livsmedelsmaskinfett som kan ha tillfällig livsmedelskontakt. De erbjuder en betydande förbättring av prestandan jämfört med de fetter som för närvarande används genom att Halo-Guard minskar effekterna av vatten, värme och belastning.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
ABIC Kemi AB

Box 6131
600 06 Norrköping
Sverige
ABIC Kemi AB

Sänd till en kollega

0.063