23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ewellix lanserar smart ställdon med utökad funktionalitet

| Medlemsnyhet | Företag Ewellix AB

Ewellix har utvecklat ett smart elektromekaniskt ställdon med utökad funktionalitet för användning i krävande tillämpningar som jordbruks- och entreprenadmaskiner.

Det smarta ställdonet CAHB-2xS erbjuder fyra nya eller förbättrade funktioner – styrning, exakta positionssensorer, inbyggd övervakning/diagnostik samt kommunikation. Ställdonet har även en typisk MTTF (medeltid till fel) på 75 år.

– CAHB-2xS tillför smarta kontrollfunktioner, sensorer och kommunikation till utrustning och maskiner, säger Andreas Axstrin, Key Account Manager på Ewellix.
– Ställdonet är det första i en familj av nya produkter som ingår i Ewelllix digitala plattform SmartX.

Patenterade beröringsfria sensorer ger en absolut rörelseposition som aldrig kräver kalibrering, samtidigt som rörelserna ständigt övervakas med möjlighet att synkronisera flera ställdon för att erbjuda parallell rörelse även vid full hastighet. Dessutom övervakar CAHB-2xS sin egen status och kan skicka en felkod om parametrarna ligger utanför specifikationerna. Detta ger flera kundfördelar som lägre kostnader, ökad produktivitet och att man snabbare kan få ut produkter på marknaden.  

När utrustningens CAN-buss används kan även ställdonets kablering förenklas. Dessutom kan flera ställdon med parallell rörelse styras utan behov av en extra elektroniklåda eller CAN-buss på utrustningen – vilket sänker material- och utvecklingskostnader ytterligare.

Utvecklare kan enklare göra uppgraderingar och designa nya produkter med det nya ställdonet, tack vare plug and play-funktionen. Firmware kan matas till ställdonet så att funktioner som ändstopp kan justeras från utrustningen.  Dessutom tillåter CAN-busskommandot att användare anger en exakt ställdonsposition som nås med en definierad hastighet och med maximal kraft, medan firmware eliminerar behovet av kalibrering eller testning av ställdonet.

Ställdonets smidiga, kraftfulla rörelse med mjuk stopp/start – även vid hantering av stora laster – hjälper slutanvändare att arbeta mer produktivt. Den inbyggda diagnostiken hjälper till att identifiera eventuella problem tidigt, så att de kan åtgärdas i tid. Minimering av oplanerade driftstopp hjälper till att minska underhållskostnaderna.

Ställdonen har en lång rad möjliga tillämpningsområden såsom jordbruksutrustning, entreprenadmaskiner och utrustning för materialhantering. De kan också användas i arbetsplattformar och saxliftar samt i elfordon som arbetsfordon (UTV), sopmaskiner och bussar. Ett exempel är en autonom mobil robot (AMR), som kan använda fyra ställdon för att lyfta tunga laster i horisontalplan. Alternativt kan en skördetröska utnyttja dussintals ställdon som är anslutna till en elektronisk styrenhet (ECU) för att säkerställa korrekt processtyrning, informationsåterkoppling och inbyggd diagnosfunktion. Ställdonet kräver inte regelbunden översyn och underhåll, vilket skulle behövas i ett hydraulsystem.  

Den nya digitala plattformen SmartX tillsammans med det kraftfullaste ställdonet i CAHB-2xS-serien, CAHB-22S utrustad med en kulskruv, kan leverera en tryck- och dragbelastning på upp till 10 000 N. Den här lösningen ger hög effektivitet, minskar energiförbrukningen och gör ställdonet idealiskt för tillämpningar som batteridrivna fordon där det ökar räckvidden och minskar laddningstiderna.

För mer information kontakta Andreas Axstrin.

Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom automation av monteringsprocesser, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och åtta fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1200 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ewellix AB

Box 33
433 21 Partille
Sverige
Ewellix AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.11