23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kulspärrbultar med hög och pålitlig skjuvhållfasthet

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelems sortiment av kulspärrbultar ger extra säkerhet till konstruktörer där pålitlig och hög skjuvhållfasthet är mest nödvändig.

Kulspärrbulten har en praktisk låsmekanism för snabb frigöring i många tillämpningar. När knappen trycks in så aktiverar den fjädermekanismen inuti bulten, vilket frigör kulspärren genom att frisläppa kulorna. När knappen släpps aktiveras kulspärren igen vilket ger en stabil och säker låsfunktion.

Komponentens effektiva självlåsande mekanism minskar avsevärt installationstiden, vilket ger konstruktörer snabba och enkla kopplingar. norelems kulspärrbultar har utformats för användning i flera tillämpningar, allt från automationsteknik, robotik, elektronik och bearbetningsmekanik till maskin- och anläggningskonstruktion.

norelems kulspärrbultar finns med ett normalt grepp, T-grepp eller L-grepp beroende på tillämpning, med diametrar från 5 mm till 16 mm. Längdstorlekar varierar från 10 mm till 80 mm och skjuvkrafter från 24 kN till 257 kN, vilket gör att konstruktörer kan välja den perfekta modellen för jobbet.

Med högre lastpotential än vanliga kulspärrbultar ger norelems spärrbult inte bara högre skjuvmotstånd utan anmärkningsvärd hållbarhet, vilket säkerställer att komponenten tål tung och frekvent användning. Detta uppnås genom att använda högkvalitativa material i mekanismen. Det första greppet är tillverkat av termoplast, som sedan kompletteras med en rostfri 1,4542-bult och rostfri 1,4305-tryckknapp tillsammans med en fjädermekanism (1,4310 rostfritt stål) och själva kulkomponenten (1,4125 rostfritt stål).

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Våra kulspärrbultar har varit det ledande valet för tillämpningar med hög skjuvning i flera år på grund av de många fördelarna de har jämfört med vanliga kulspärrbultar. Med möjligheten att fästa och koppla element, arbetsstycken och andra maskinkomponenter med bara ett knapptryck ger våra kulspärbultar med hög skjuvning konstruktören trygghet vad gäller tillförlitlighet och hållbarhet vid installationen.”

För att säkerställa att lastspecifikationerna är korrekta har alla lastvärden beräknats enligt DIN 50141 som standard för att ge konstruktörer den information som behövs för att fatta ett välgrundat beslut för varje tillämpning.

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar är tillgängliga online via norelems webbshop.

För mer information om norelem, besök www.norelem.se

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 60,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.095