23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Färre stopp och ökad produktion med MUR

Låg utnyttjandegrad i produktionen? Inte sällan beror det på ineffektiv planering, onödiga omställningstider, korta maskinstopp eller riggning.

Låt systemet MUR registrera alla stopp och lägg energin på att sätta in rätt åtgärder för en ökad produktivitet.

Inom svensk industri är det inte ovanligt att produktiviteten endast uppgår till cirka 50 procent. Onödiga stopp som är svåra att härleda samt tidsuppskattningar som inte stämmer, minskar effektiviteten och sänker utnyttjandegraden i många produktionsanläggningar. MUR är ett komplett system för automatisk insamling av stopp i produktion och process. Systemet kopplas enkelt in i produktionsmaskinerna, där stoppen registreras automatiskt. Orsaken till stoppen registreras med koder som passar er verksamhet.

– MUR är ett bra verktyg för att enkelt få översyn över produktiviteten. Det handlar inte om att personal ska jobba mer eller snabbare, snarare att se över arbetssätt och varför långa stillestånd uppstår. För det som inte mäts, kan heller inte förbättras. Fakta kan få dig att avsevärt förbättra en maskins produktivitet, säger Roger Karlsson som är underhållsingenjör på DynaMate.

– Vi ser ofta att det inte finns några faktiska fel på maskinen. Kanske handlar det istället om bristande planering av produktionen eller långa omställningstider. Det här blir en chans att ändra rutinerna och jobba smart, fortsätter Roger Karlsson. 

Men hur går det till? Som enda återförsäljare av MUR i Sverige erbjuder vi på DynaMate hjälp med installation, löpande uppföljning och passande åtgärder. Systemet visualiserar informationen i realtid på skärmar i produktionen, men kan även visa statistik över vald period.

– Systemet är mycket prisvärt och lätt att komma igång med. Med regelbundna avstämningar och coachning under en period har vi sett en markant ökning av utnyttjandegraden i produktionen hos våra kunder, avslutar Roger Karlsson.

Maximera din produktion med MUR

DynaMate AB
Tallvägen 2
151 21 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565289286

Sänd till en kollega

0.081