23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Volvo Cars investerar i nya presshärdningsugnar från AP&T

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Volvo Car Body Components i Olofström har beställt två nya flerfacksugnar (Multi-Layer Furnace) från AP&T för tillverkning av presshärdade karossdetaljer.

 Genom att byta ut en befintlig ugn och komplettera med ytterligare en ska man nå högre produktionskapacitet, större flexibilitet samt minska underhållsbehov och energiförbrukning. Installationen är planerad till sommaren 2022.

– Ordern är en viktig milstolpe som sammanfaller med att uppvärmningssystem nu blir ett eget affärsområde inom AP&T. Vi är stolta över att få förtroendet att som One Responsible Partner® återigen samarbeta med Volvo i Olofström. Här är produktionen igång praktiskt taget dygnet runt, vilket ställer mycket stora krav på utrustningens prestanda och tillgänglighet, säger Krister Pettersson, Key Account Manager på AP&T.  

För Volvo Car Body Components innebär investeringen att man nu får bättre förutsättningar att möta behovet av presshärdade plåtdetaljer, som bidrar till minskad vikt och ökad krocksäkerhet i Volvos olika bilmodeller. 

De nya flerfacksugnarna kommer att integreras i en av de befintliga presshärdningslinjer som AP&T levererade till Volvo i Olofström 2015/2016. Där svarade AP&T för all ingående utrustning med undantag för just ugnarna. 

– Investeringen ger oss högre ugnskapacitet, vilket gör det möjligt att tillverka större volymer samt ökar flexibiliteten i vår produktion. Samtidigt får vi också en energieffektivare process som bidrar till en mer hållbar produktion, säger Jonas Claesson, som är projektansvarig underhållsingenjör på Volvo Cars Body Components. 

De nya ugnarna, som är den tredje generationen flerfacksugnar från AP&T, har vidareutvecklats på en rad punkter jämfört med tidigare versioner.  

– Vår senaste generation ugnar har en mycket robust konstruktion och är enkla att underhålla. Till exempel går det nu mycket snabbare att byta ut värmeelement, vilket betyder kortare stillestånd som kan frigöra många timmars värdefull produktionstid. Ugnarna är också energieffektivare – de kräver både lägre installerad effekt och ger mindre värmeförluster, säger Pär Mickos, Product Manager Furnace Systems på AP&T. 

Flerfackskonstruktionen har också uppenbara grundläggande fördelar jämfört med traditionella rullugnar. Det kompakta formatet tar minimalt med golvyta i anspråk. Och skulle ugnen drabbas av en driftstörning behöver inte hela produktionen stoppas. Det räcker som regel att stänga av ett av ugnsfacken, medan övriga kan fortsätta användas som vanligt. Genom att daggpunktskontroll har införts i varje kammare säkerställs också att kundkraven möts för varje plåt. 

I det förberedande arbetet har AP&T:s och Volvos team jobbat tätt tillsammans för att de nya flerfacksugnarna ska kunna integreras med övrig utrustning på ett optimalt sätt. För att säkerställa en hög tillgänglighet omfattar ordern en förlängd garanti som kunnat erbjudas genom att service inkluderats. 

– Samarbetet med AP&T har fungerat väldigt bra. Det är förstås en fördel att arbeta med samma partner som utvecklat och installerat själva produktionslinjen. Med de nya ugnarna får vi en trygg lösning som möter våra behov för framtiden, säger Jonas Claesson. 

Kort om ordern

  • Två nya AP&T flerfacksugnar (Multi-Layer Furnace) för tillverkning av presshärdade karossdetaljer.
  • Tredje generationen flerfacksugnar utvecklade och tillverkade av AP&T, med robust, lättservad konstruktion och avancerad processövervakning.
  • Utvecklade för att möta kraven enligt standarden CQI-9 (Kvalitetskrav för industriugnar utgivna av Automotive Industry Action Group, AIAG, där 4000 fordonstillverkare globalt är medlemmar.)
  • Leverans och installation hos Volvo Car Body Components i Olofström planerad till sommaren 2022.
  • I ordern ingår också ett förlängt garantiåtagande som inkluderar service.
  •  

Läs mer om AP&T:s erbjudande för presshärdning:
https://www.aptgroup.com/solutions/automotive/press-hardening 

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.078