23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Möt Monitors nya utvecklingschef för G5

| Medlemsnyhet | Företag Monitor ERP System AB

Sedan Peter Svensson upptäckte programmering för över 20 år sedan har kodandet utvecklats till en passion. Efter snart 13 år på företaget har det blivit dags att axla ett nytt ansvar. Möt Monitors nya chef för utveckling av G5.

Peter Svensson är 38 år, kommer ursprungligen från Sundsvall och har jobbat på Monitor sedan 2009. Systemutveckling är inte bara ett jobb för honom. Peter började koda hemsidor i slutet av 1990-talet när han gick på högstadiet. Sedan dess har det vuxit och blivit mer än ett fritidsintresse. När han pluggade systemutveckling på Mittuniversitetet fick han tips om ett jobb i Hudiksvall som han sökte, och fick.

– Efter ungefär 2 år där gick jag vidare till Monitor och här har jag varit nu i snart 13 år. Jag började på Anpassningen och gick sedan över till G5 där jag nu senast har varit chef för Webb/Teknik-teamet i fyra år. Jag skulle nog säga att det här är mer än ett jobb för mig. Det blir ofta mer än åtta timmar om dagen, för att det är så roligt.

Se även: Bli systemutvecklare på Monitor

Peter beskriver systemutveckling som problemlösning. Målet är att hitta den bästa lösningen.

– Man måste fråga sig, av de många möjliga lösningar som finns på ett problem, vilken är den bästa? Är lösningen långsiktig eller måste vi underhålla den? Just långsiktighet är någonting som vi på Monitor prioriterar högt i alla frågor, inte minst i kodens värld.

En arbetsdag på det nya jobbet som utvecklingschef för G5 innebär regelbundna avstämningar med alla teamchefer för att se att man följer den uppsatta planen som i huvudsak bestämts av Monitors produktråd. Det är Peters jobb att se till att den blir verklighet.

– Det innebär så klart många utmaningar, men jag har många idéer för hur vi kan utvecklas, säger han och ler.

På fritiden blir det mycket träning, god mat och att umgås med sambon. Och så finns det en dag om året som är vigd till en speciell tradition.

– Ja det har blivit något av en tradition att vi varje år ska klara av ”Hitta ut” under tävlingens första dygn. Min kollega Niklas Oldéen kallar mitt deltagande för ”ett säkert vårtecken”, säger han med ett skratt.

Hitta ut är ett lokalt orienteringsevenemang med hundratals kontroller utspridda över hela Hudiksvalls kommun. För de flesta deltagarna tar det hela sommaren att slutföra. Men Peter är ständigt på jakt efter det bästa, mest effektiva sättet att lösa uppgiften – såväl i orienteringstävlingar som på arbetet.

– Jag måste hela tiden ifrågasätta om vi jobbar på det bästa sättet, om vi kan bli effektivare, samtidigt som medarbetarna mår bra och trivs. Det är viktigt att hitta lösningar som gör att så många kunder som möjligt blir nöjda. Därför ska vi alltid ha en nära kommunikation med kunderna och säkerställa att vi levererar enligt förväntningar.

Ett av de första stora projekten som Peter får sätta tänderna i är bildandet av ett nytt utvecklingsteam. Sedan ett par år tillbaka jobbar ett antal av Monitors utvecklare på ett kontor i Gävle, men nu satsar man på att utöka arbetsstyrkan i den närliggande staden. Just den framtidstron och optimismen är några av de saker som gör att Peter trivs så bra på Monitor efter 13 år på företaget.

– Det är en stabil och trygg arbetsgivare. Om man tittar framåt så tyder allt på att Monitor är på fortsatt väg uppåt.

Men vad är det bästa med att jobba på Monitor?

– Alla kollegor som man får jobba med varje dag. När jag började var det första intrycket de trevliga och kompetenta kollegorna. Det är otroligt hur mycket man har lärt sig genom åren. Dels om programmering, dels om tillverkningsindustrin. Engagemanget hos alla och de förutsättningar vi får av ägaren.
 
KARRIÄR PÅ MONITOR
 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Monitor ERP System AB

Trädgårdsgatan 7
824 26 Hudiksvall
Sverige
Monitor ERP System AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.111