23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AMADA lanserar ENSIS Fiberlaser i storformat

| Medlemsnyhet | Företag Amada Scandinavia AB

AMADA lanserade nyligen sin ENSIS-6225AJ fiberlaserskärmaskin på den europeiska marknaden.

Med förmågan att bearbeta 6,2 m x 2,5 m material, maskinen finns i 6, 9 och 12 kW varianter, med möjlighet att bearbeta upp till 25 mm stål, rostfritt och aluminium. Många nya och beprövade AMADA-tekniker används för att ge högsta möjliga skärprestanda för att behålla kundernas konkurrensfördelar.

Att kunna bearbeta större plåt eller flera plåtar i ett stort skärområde, leder till flera fördelar: Effektivare materialutnyttjande och högre produktionsflexibilitet. Tidigare fanns AMADAs ENSIS fiberlasrar i 3x1,5 meter och 4x2 meter varianter. Nu har serien utökats till att omfatta 6,2x2,5 meter.

Med hjälp av AMADAs beprövade teknik för variabel strålkontroll, som lanserades redan 2014, anpassar ENSIS-6225AJ automatiskt laserstrålen (inte bara brännpunkten och punktstorleken) till varje material- och tjocklekskombination. Denna teknik gör det också möjligt att ändra strålen mellan håltagning och skärning, för att ge en strålform med hög effekttäthet för höghastighetshåltagning och sedan omedelbart ändras till den ideala strålformen för skärning. Det betyder också att en lins kan användas för att bearbeta alla material och tjocklekar.

Flera nya funktioner för laserintegrationssystem har också lagts till ENSIS-6225AJ, som först släpptes till REGIUS-AJ, under 2020. Dessa ger mer autonom funktionalitet, snarare än att förlita sig på att operatören ska utföra vissa kontroller.

i-Nozzle Checker kontrollerar automatiskt dysans skick och ändrar det i kombination med dysväxlaren om skada upptäcks och tar därmed bort alla subjektiva operatörsbeslut. Detta system inkluderar också automatisk centrering av munstycke, vilket avsevärt minskar starttider och bearbetningsproblem. i-Process Monitoring-systemet övervakar ständigt skärnings- och håltagningsprocesserna samt vidtar korrigerande åtgärder vid behov, för att hålla maskinen producerande. Skyddsglaset övervakas av i-Optics Sensor, som varnar operatören om skyddsglaset behöver bytas, för att undvika potentiella stopp.

Flera andra AMADA-teknologier levereras också som standard på ENSIS-6225AJ. AMADAs vattenkylsystem (WACS), som används för bearbetning av tjockt stål, har uppgraderats för att tillåta två olika nivåer av assistans, beroende på delens geometri. WACS II kan ge större materialutnyttjande genom att tillåta delar att placeras närmare varandra, förbättrad kvalitet och förmågan att bearbeta mycket tunna väggtjocklekar (t.ex. 3mm i en 25mm tjockt stål) kan utföras.

AMADAs Clean Fast Cut-teknologi (CFC), kväveskärning av stål och rostfritt med skärhastigheter upp till 90% snabbare än konventionell kvävebearbetning med minskning av gasförbrukningen med upp till 70% per meter. Vilket leder till lägre tillverkningskostnad per detalj.

Tryckluftsskärning är en annan standardfunktion på alla AMADA-lasrar, vilket gör att många material och tjocklekar kan bearbetas med mycket reducerade kostnader jämfört med kväveskärning. Generellt är skärhastigheterna desamma som med kväve och kan till och med resultera i något bättre skärkvalitet för medeltjockt stål.

Slutligen tillåter Deep Etch-funktionen spårbarhet av delar genom hela tillverkningsprocessen, även efter målning eller galvanisering och uppnås i en enda passage av laserstrålen.

När det gäller användarvänlighet har AMADAs AMNC 3i-kontroll ett smartphoneliknande gränssnitt med en stor pekskärm och många one-touch-operationer för att förenkla operatörens uppgifter. En ny funktion är i-Camera Assisted System (i-CAS). Detta kamerabaserade system gör det möjligt att nesta detaljer manuellt på skrotplåtar som är placerade var som helst på skärbordet. Det går att rotera, kopiera och placera objekten som du vill - direkt på kontrollen.

Ytterligare standardfunktioner för ENSIS-6225AJ är tre Y-axliga transportörer, som tar bort skrotet till maskinens långsida, vilket möjliggör snabb och bekväm borttagning av skrot. En kamera som gör det mycket enkelt för operatören att se exakt vad som händer vid skärområdet (ofta en svår uppgift på en laser med stort skärbord) och V-Monitor, som består av två kameror (en i maskinen och en över palettväxlaren) som tillåter fjärrvisning av maskinens tillstånd samt inspelning av HD-video i händelse av problem, vilket gör att fjärrdiagnostik kan utföras.

AMADAs V-factory är tillgängligt för ENSIS-6225AJ, vilket gör att maskindata som produktionsstatus, larminformation och processhistorik kan övervakas när som helst och var som helst på en mobil enhet.

För ytterligare information om ENSIS-6225AJ fiberlaserskärmaskin, kontakta din lokala AMADA-representant eller besök www.amada.eu

Medlemsnyhet

Företag
Amada Scandinavia AB

Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Sverige
Amada Scandinavia AB

Sänd till en kollega

0.078