23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Oljeanalys för en hållbar industri

| Medlemsnyhet | Företag DynaMate AB

En oljeanalys sparar både pengar, tid och klimat. Med enkla medel kan oljan i maskinerna analyseras och i många fall kan ett oljebyte undvikas.

Att underhålla maskinparken i en industri är ett viktigt arbete – en förutsättning för en hållbar och effektiv produktion. Men oljehanteringen i industrin är både utrymmeskrävande och kostsam och ofta sker oljebyten på ren rutin. Men det finns ett snabbt och effektivt sätt att försäkra dig om att maskinerna arbetar optimalt, samtidigt som du kan undvika kostsamma och onödiga oljebyten. 

– Vi hjälper många av våra kunder med löpande oljeanalyser. Många gånger genomförs analysen en gång per år i samband med en maskinservice. Ofta är oljan utmärkt och behöver inte bytas. På så sätt sparar kunden in kostnader för både inköp, arbetstid för byte, stopptid och återvinning, förklarar David Almér, platschef på DynaMate i Eskilstuna.

Proceduren genomförs med hjälp av en utrustning där oljan testas direkt i maskinen eller via ett prov. Svaret på analysen kommer direkt och visar om oljan innehåller vatten eller partiklar. Här finns möjligheter till att spara på oljebyten och därmed stora vinster för miljön och besparingar för våra kunder.

– I 80 procent av fallen kan vi undvika att byta oljan. Maskinerna fortsätter att fungera optimalt utan stopp, kunden behöver inte investera i ett oljebyte av en olja som fortfarande är bra. Samtidigt är det ett utmärkt sätt att i tid upptäcka föroreningar i oljan samt slitage på maskinerna och därmed optimera underhållsåtgärder säger David Almér.

Två av våra kunder har under ett år sparat 3 000 liter olja. Olja som på ren rutin annars hade destruerats. Det här är ett hållbart och kostnadseffektivt sätt att underhålla maskinparken, avslutar David Almér.

 Läs mer om våra tjänster inom Maskinservice


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
DynaMate AB

Tallvägen 2
151 21 Södertälje
Sverige
DynaMate AB

Sänd till en kollega

0.11