23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

DATRON neo kommer till Elmia verktygsmaskiner 10-13 Maj

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

DATRON neo är lika avancerad som de större DATRON modellerna. Fördelen med DATRON neo är att den passar genom en standarddörr.

Vill du bli din egen leverantör av protoyper och detaljer?
Med DATRON neo har ni stora möjligheter för att själv kunna ta fram era prototyper och serier? DATRON neo är en CNC-fräsmaskin med en mjukvara som anpassats för att passa för både nybörjare och proffs. På skärmen visas tydliga block och instruktioner för att enkelt kunna välja och följa processen.  

DATRON neo är kompatibel med de flesta ledande CAM leverantörerna och det går snabbt att komma i gång med bearbetning av detaljer, de flesta producerar redan efter 1-2 dagar efter installation och igångkörning. 

Kom och upplev DATRON neo på Elmia Verktygsmaskiner 10-13 Maj, 2022. Vi finns i monter B01:30.
Ladda ner din biljett här. 

Missa inte mässrabatten på DATRON neo 

Verktyghanterare och verktygsväxlare
DATRON neo har en mjukvara med en verktygshanterare som ger detaljerad information om det specifika verktyget så som diameter, skärlängd och var verktyget finns placerat i växlaren. Mjukvaran har en filtreringsfunktion som underlättar för användaren när man söker efter ett specifikt verktyg. Verktygshanteraren lagrar information om alla DATRONs verktyg så att man slipper lägga ner onödig tid på manuell inmatning av verktygsdata.

Touch och Swipe funktioner
Mjukvaran next gör det enkelt att kontrollera fräsningen både för nybörjare och proffs. Man väljer, flyttar och markerar med touch och swipe funktioner. Det är lika enkelt som på en smartplatta eller smartphone.

Flexibilitet med spännteknik 
Oavsett om din applikation kräver centriska spännare, jaw-chuckar eller roterande axlar, erbjuder DATRON neo full flexibilitet för att integrera dem i bearbetningsområdet. Bearbetningsytan är 19,5" x 16" (X x Y) – så möjligheterna att spänna fast materialet är lika varierande som antalet projekt och applikationer. Avsmalnande hål med gängade insatser i 100 mm stigning möjliggör snabb, exakt och repeterbar fasthållning med hjälp av olika spänntekniker.

Maskinen har koniska hål på bearbetningsbordets yta (fräses av maskinen själv) och detta resulterar i ett "boss-in-cavity"-system som rymmer centrerande insatser. Dessa säkerställer repeterbarhet - så om man tex fräser en serie med detaljer och det kommer in ett oväntat brådskande projekt så är det bara att ta bort fixturen för detta och påbörja inställning och inmätning för det nya projektet. När sedan det brådskande projektet är klart är det bara att sätta tillbaka den ursprungliga fixturen och fortsätta där man slutade. DATRON har många olika lösningar för fastspänning tex. jaw-chuck, centrisk spännare, pneumatiskt spännsystem, vakuumbord (chuck), roterande axel och T-spårsbord.

Stabil och styv konstruktion
DATRON neo är konstruerad med en aluminiumbädd som placeras i ett maskinstativ som är tillverkat av solid polymer-betonggjutgods. Den styva konstruktioner säkerställer stabilitet och låga vibrationer, så med DATRON neo produceras detaljer med exakta ytor och detaljer.

Enkel placering och inmätning
Både inmätning och placering är enkla tack vare att det som standard finns både en 3D-probe och en kamera. Genom att dra med fingret på skärmen så kommer kameran att känna igen och lokalisera delen som skall bearbetas. Därefter kommer 3D-proben att mäta in delen för att säkerställa precision under fräsprocessen.

Spindelmotor & kylsystem
När små verktyg används för bearbetning krävs det höga hastigheter för att tillverka högkvalitativa detaljer på ett kostnadseffektivt sätt. DATRON neo har en 2kW högfrekvent spindelmotor för hastigheter från 4 000 - 40 000 rpm.

Minsta möjliga mängd av kylvätska
DATRON neo har ett minimal kylvätskesystem (MQCS) med en extremt låg kylvätskeförbrukning. Systemet sprayar ut en fin dimma på verktyget för att kyla och smörja. Genom att använda små mängder kylvätska så sänks drift- och förbrukningskostnaderna avsevärt. Den är kylmetoden är mycket effektiv för kylning och kan minska eller till och med eliminera kostnader för avfettning och bortskaffande av kemikalier.

Fräsverktyg
Kvaliteten på fräsverktygen avgör ofta effektiviteten och kvaliteten på hela fräsprocessen. DATRONs CNC-verktyg är särskilt optimerade för höghastighetsfräsning. DATRON har lång erfarenhet och deras verktyg finns med många olika skärlängder, skaftdiametrar, specialbeläggningar (förlänger verktygslivslängden) och balansering för hög hastighet. DATRONs CNC-verktyg tillverkas i förstklassiga, automatiska slipmaskiner av högsta kvalitet i solid hårdmetall. Under Elmia mässan lämnar vi 10% på alla verktygsbeställningar, 10-13 Maj, 2022. 


SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Sänd till en kollega

0.062