23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

One-Push resulterar i snabbare processer för Widal Industri

| Medlemsnyhet | Företag Damstahl ab

Som flitig användare av rostfritt stål var Widal Industri trött på manuella processer och övergick därför till inköpslösningen One-Push från Damstahl. Ett smartare arbetssätt och beställning på egna villkor är nu några av vinsterna företaget håvar in

Plåtbearbetningsföretaget Widal industri har sedan urminnestider ägnat sig åt en traditionell inköpsprocess där telefon- och mailkontakt stått i centrum för orderläggning men för ett tag sedan valde man att övergå till One-Push för att skapa sina egna ordrar digitalt, utan mellanhand. Beroendet av enskilda säljare är nu ett minne blott och effektivare inköp ett faktum.  

- Innan behandlades orderläggningen genom mail- och telefonkontakt och man var väldigt beroende av säljarens närvaro. Med eget inlogg till One-Push kan vi nu lägga beställningar direkt från vårt affärssystem och klicka hem certifikat med direkt respons, säger Jan-Anders Bengtsson, beredningsansvarig. 

 

Vikten av utveckling 

Widal industri är, som de beskriver det själva, en all-around legotillverkare och leverantör av rostfritt stål som bockar, svetsar, fräser och svarvar material till flera olika branscher. Vad som tidigare var ett företag specialiserat inom slipbearbetning av stål, utvecklades med tiden till ett företag som idag erbjuder helhetslösningar inom materialbearbetning. Med det i ryggen känner Widal industri till vikten av utveckling och förnyelse, verksamhetsplanerare Freddy Wiberg uttrycker det såhär:  

- Vi försöker alltid hitta lösningar som på olika sätt effektiviserar verksamheten genom utveckling tillsammans med våra kunder och vår omvärld. Hela världen går just nu mot mer digitalisering, då samtliga processer blir snabbare och enklare att följa upp. Därför är det självklart att vi också ska gå mot den utvecklingen.   

 

Med en effektiv verksamhet och en bred profil är kraven höga 

Som underleverantör till olika branscher ställs höga krav på transparens kring materialval och kvalitetskontroll via certifikat. Att snabbt kunna erbjuda dessa är en tillgång och ibland ett måste.  

- Kraven för rostfritt stål, inom speciellt livsmedel- och läkemedelsbranschen, är många och varierande, dessa behöver redovisas direkt. I situationer där man snabbt behöver hantera flera beställningar samtidigt blir den enkla tillgången till våra certifikat plötsligt en förutsättning, berättar Freddy. 

 

Spårbarhet i allt man gör 

Förutom att One-Push gör orderläggning smidigare och certifikat mer lättillgängligt frodar hela systemet spårbarhet. Det digitala tillåter spårbarhet i samtliga processer, menar Jan-Anders.  

- Att man kan gå in och kolla var beställningen är hela vägen, från lager till lastbil, är värdefullt för att kunna prioritera den dagliga verksamheten. Att få direkt svar på var ordern är i realtid är ett verktyg som underlättar kommunikationen både internt och externt.  


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Damstahl ab

Cylindergatan 2
212 41 Malmö
Sverige
Damstahl ab

Sänd till en kollega

0.143