23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ewellix lanserar SmartX – en ny intelligent plattform

| Medlemsnyhet | Företag Ewellix AB

Ewellix, en ledande global innovatör och tillverkare av avancerad teknik för linjär rörelse, har lanserat en intelligent digital plattform som stödjer en ny och avancerad generation av linjära rörelselösningar.

Den nya digitala plattformen SmartX har utvecklats för att kunna skapa system för rörelse, robotar och automation med mycket högre nivåer av intelligens och frihetsgrad än vad som är möjligt med befintlig utrustning. SmartX ger framförallt förbättrad produktivitet, men är också en framtidssäkrad lösning med hög tillförlitlighet och säkerhet.

Den nya generationen SmartX linjära rörelseprodukter kommer att ha intelligenta tekniker för digital styrning, sensorer och kommunikation integrerat.

Som jämförelse kräver traditionella linjära rörelseenheter yttre styrenheter och sensorer, som t.ex. kraft- och positionssensorer. Dessa enheter kommer ofta från olika leverantörer, vilket kan leda till problem med kompatibilitet, funktionalitet och underhåll.

En SmartX linjär rörelseenhet kommer vanligtvis att ha en dedikerad dubbel CPU-styrenhet med inbyggd programvara för anslutning via buss.samt interna och externa bussanslutningar.  Det här gör programmering, inställning och efterföljande justeringar av driftsparametrar snabba och enkla, dessutom ger konfigurationen med dubbla CPU:er 100 % redundans.

På liknande sätt tillåter SmartX plattformen att en rad olika sensorer enkelt kan integreras.  Ewellix erbjuder nu sina första SmartX-produkter med interna digitala sensorer för absolut position. I jämförelse med traditionella metoder eliminerar dessa behovet av omkalibrering, vilket i korthet innebär att även vid strömlöst tillstånd håller produkten absolut position. Det förenklar även installationen och möjliggör programvarufunktioner som synkronisering, virtuella ändlägen samt toleranskompensering.

Andra sensor- och mjukvarualternativ hjälper också till att förbättra säkerheten, spårning på hur enheten har använts över tid och ge extremt exakt feedback i en lång rad rörelse- och automationssystem.

SmartX plattformen och relaterade produkter är idealiska för ett brett spektrum av tillämpningar. Produktsortimentet Produkterna baseras på Ewellix beprövade tekniker för linjär rörelse, som är kända för sin robusta konstruktion och precisionstillverkning.

Ewellix har redan introducerat tre SmartX-lösningar: det nya linjära ställdonet CAHB-2xS, samt uppdaterade versioner av LIFTKIT och SLIDEKIT, ämnade för att utöka kapaciteten för robot- och automationssystem.

Stefano Gai, Product Line and Marketing Manager på Ewellix, förklarar: ” SmartX plattform underlättar nästa steg inom maskinutveckling, vilket gör det möjligt för kunder att förenkla maskinkonstruktion, förbättra prestanda och funktionalitet samt minska den totala ägandekostnaden. Vår långa erfarenhet inom konstruktion och tillverkning av linjära rörelseenheter i världsklass, tillsammans med vår expertis inom elektronik, sensorer och digital teknik, gör att vi kan erbjuda kunderna en unik kombination av produkter, kunskap och tekniska resurser.”

Om Ewellix
Ewellix är en global innovatör och tillverkare av elektromekaniska ställdon samt komponenter och subsystem för linjär lagring och drivning. Produkter och lösningar används bland annat inom automation av monteringsprocesser, medicinska applikationer och anläggningsmaskiner. Ewellix var tidigare en del av SKF Group och består idag av 16 försäljningsenheter och åtta fabriker. Ewellix Group omsätter cirka 2,3 miljarder SEK och har cirka 1200 anställda. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och ägs av Triton.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ewellix AB

Box 33
433 21 Partille
Sverige
Ewellix AB

Sänd till en kollega

0.109