23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Användarvänligt när Amada visar Skandinavienpremiärer

Användarvänlighet, effektivitet och ökad produktivitet. Det är vad Elmia Plåt 2022 handlar om för Amada. I montern står exempelvis två Skandinavienpremiärer – fiberlasern Amada Regius-AJ och bockmaskinen HRB-ATC.

Amada Regius-AJ är en fiberlasermaskin med tre-axlig linjärdrift där enkelhet och effektivitet står i fokus. Den ställer in sig själv, justerar munstycket, autocentrerar och bevakar under skärning. Om plåten till exempel skulle krocka mot munstycket kan maskinen göra en återställning utan någon operatör inblandad.

  – Det är egentligen inte lasermaskinen som är nyheten, utan användarvänligheten som har blivit betydligt bättre. Just användarvänlighet är viktigt för oss och något som vi satsar mycket på, säger Peter Book, säljchef för Amada i Sverige.

  Den andra nyheten är bockmaskinen HRB-ATC som inte har visats på en mässa i Skandinavien sedan den förra modellen från 2016. Även här ligger fokus på användarvänlighet, minskade ställtider och ökad produktivitet.

  – Det unika med den här lösningen är att den har automatisk verktygsväxling vilket gör att operatören inte behöver byta verktyg manuellt. Det gör maskinen väldigt lämplig för småserier och den har varit en storsäljare för oss med runt 60 maskiner i Sverige, säger Peter Book.

Digital support från England
Budskapet från Amada under Elmia Plåt är med andra ord väldigt tydligt. I montern står enkelhet och användarvänlighet i fokus för att kunden ska kunna minska ställtiderna och öka produktiviteten. Något som hela tiden efterfrågas från tillverkningsindustrin.

  – Trenden just nu är mycket automatisering, hög användarvänlighet och korta ställtider. Digitalisering och uppföljning är väl också en trend, men är ju egentligen bara en nulägesanalys som man nu får ut direkt från maskinerna, säger Peter Book.

  Förutom maskiner presenterar Amada även företagets nya supportavdelning i England som är uppkopplad mot alla maskiner i drift.

   – De ser statusen på maskinerna och kan agera proaktivt om en maskin skulle få stopp. Då skickar de ett meddelande till företaget och kan samtidigt ta en titt på felet. Detta är den stora fördelen med Industri 4.0, säger Peter Book.

Vill visa maskiner i rörelse
Amada har varit med på Elmia Plåt sedan den första mässan 2016. I år har de sin största monter sedan starten och ser stora fördelar med en mässa mitt i Sveriges industrihjärta.

 – För oss är Elmia Plåt viktig för att nå de kunder i Sverige som inte går på de stora internationella mässorna i Tyskland och England. Dessutom är Småland en viktig del med många av våra kunder i Gnosjöregionen. Mässan är effektiv på så sätt att vi kan träffa många potentiella kunder på några få dagar. Vi tycker även det är roligt att visa våra maskiner i rörelse, att få se maskinerna jobba är något helt annat än när vi visar dem på en Power Point under ett säljmöte, säger Peter Book.

 

Bildtext: Peter Book framför dragplåstret Amada Regius-AJ 3015.

Elmia Subcontractor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563542413

Kontaktperson

SK

Sänd till en kollega

0.046