23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Dags att kontrollera brunnsvattnet

| Medlemsnyhet | Företag Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Så här inför en kommande sommarstugesäsong är det en god idé att kontrollera kvaliteten på sitt brunnsvatten. Som fastighetsägare/brunnsägare är man ansvarig för att driva och sköta den egna brunnen och ansvarar därmed för vattenkvaliteten

Ett problem är att man inte med smak, doft eller färg kan avgöra om vattnet är bra eller inte. Livsmedelsverket rekommenderar därför att man kontrollerar och analyserar sitt dricksvatten minst vart tredje år. Vid överlåtelse av fastighet är det viktigt att som köpare se över att brunnsvattnet är analyserat.

I en vattenanalys undersöker man om vattnet innehåller bakterier eller andra mikroorganismer och om vattnets kemiska egenskaper gör det olämpligt som dricksvatten. Dricker små barn vattnet bör man vara extra noggrann med att provta, eftersom de är mer känsliga för höga halter av vissa ämnen, till exempel fluorid, bly, mangan och nitrit.

Safe Control Materialteknik ombesörjer analyser av dricksvatten. Särskilda provtagningskärl ska användas och hämtas i vår receptionen. Då får du även instruktioner om hur provtagningen ska utföras. Vattenprovet lämnas till oss samma dag som provtagningen har utförts.   Du kan beställa din vattenanalys i vår webbshop.

 Kontakta oss gärna på 031-65 64 70.  

>>Mer om analyser av brunnsvatten

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Sverige
Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Sänd till en kollega

0.126