23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Optimal ledningsdragning med norelems kabelkedjor

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelems utbud av kabelkedjor omfattar nu kabelkedjor av plast, vilket säkerställer att kablar och ledningar kan dras och skyddas optimalt.

Med enkel linjetilldelning och flexibla designalternativ har konstruktörer ännu större val när det gäller att dra kablar och slangar i tillämpningar som sträcker sig från CNC-verktygsmaskiner och förpackningsutrustning till höglagersystem. norelems kabelkedjor är modulärt uppbyggda och kan därför snabbt och enkelt förkortas eller förlängas.

norelems utbud av kabelkedjor har kedjelänkar som kan öppnas individuellt, vilket gör det ännu enklare att dra kablar och slangar. Dessutom är de lätta att installera med förinstallerade pluggar och om flera kablar läggs i kedjan är avdelare perfekta för att separera varje kabel.

norelems kabelkedjor finns i invändig höjd på 12 till 45 mm, samt invändig bredd upp till 200 mm och olika böjradier. Plastmaterialet är också UV-beständigt och lämpar sig därför för utomhusbruk. Som standard är kabelkedjorna förspända för att få maximal självbärande längd. Förspänningen producerar ett valv i den övre delen av den självbärande längden och ger också hög vridstyvhet som håller kablar och ledningar skyddade.

Det nya plastsortimentet kompletterar ytterligare de många versioner och tillbehör som finns tillgängliga genom norelems THE BIG GREEN BOOK, som även inkluderar monteringsfästen som säkerställer tillförlitlig infästning av kabelkedjorna vid installation och spänningsavlastningslösningar.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: ”Kabelkedjor används varje dag i industriella tillämpningar för att bära och styra ledningar till rörliga delar av maskiner eller strukturer. Försiktighet måste vidtas för att säkerställa att dessa kablar och slangar förblir skyddade - lätta att installera och underhålla. Vårt utbud av kabelkedjor är lättillgängliga för att hålla kraftöverföringssystemen igång smidigt, säkert och effektivt.”

Konstruktörer kan hitta komponenterna i norelems katalog, THE BIG GREEN BOOK. Datablad och CAD-ritningar finns tillgängliga online, och kan beställas direkt via norelems webbshop.

 

För mer om norelem, besök norelem.se

 

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.063