23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur dataekosystem driver operativ kompetens

Effektivisera processer med digitalisering

Medan de flesta branscher påskyndar sin digitala omvandling har kraftproduktionssektorns övergång till ett digitalt tänkesätt varit betydande. Komplexa förändringar under de senaste 20 åren har skapat ett behov för intressenterna inom kraftverksindustrin - från golvchefer till ledningen på högsta nivå - att anta integrerade digitala lösningar som ger mer strömlinjeformad och sammanhängande information för beslut om anläggningsverksamhet.  
  
Ett av de misstag som för närvarande ses i hela branschen är att genomföra en strategi som enbart är inriktad på att minska kostnaderna i ett försök att förbättra balansräkningen på kort sikt. McKinsey & Company rapporterar att 40 % av värdet av omvandlingen härrör från tillväxtinitiativ, medan kostnadsminskningar endast står för 9 % av värdet av omvandlingen. Därför måste anläggningsoperatörer och -chefer överväga att öka hållbarheten utan att minska de allmänna omkostnaderna. Det är där den digitala omvandlingen kommer in i bilden.  
  
Genom att utnyttja den kraft som digitala lösningar ger kan organisationer skapa effektivare, hållbarare och säkrare verksamhet. Från simulering av verkliga scenarier till automatisering av digitala processer, innebär driftskompetens inom el- och energibranschen att den fysiska världen integreras med den digitala. Resultatet blir ett sammanhängande digitalt ekosystem som ledningen kan förlita sig på för att inspirera till kontinuerliga förbättringar i alla anläggningar för att uppnå operativa mål.  
  
Framför allt måste ledningen inse och förstå att operativ excellens är en unik resa. Istället för att förlita sig på en standardiserad plan måste operatörer och chefer utbilda teammedlemmarna och integrera rätt digitala lösningar i sina affärsprocesser. Först då kommer kraftverksföretagen att kunna anamma Lean-metodiken och sträva efter operativ excellens.  
  
Läs mer om ekosystemet och hur Hexagon kan vara din partner när du navigerar i detta landskap.   

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047