23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur Technip Energies använder EcoSys för digital omvandling

Technip Energies ledningsgrupp föreställde sig en framtid där de kunde skapa en enda datadriven företagslösning för olika avdelningar. Svaret var EcoSys.

Technip Energies, ett världsledande franskt ingenjörs- och teknikföretag för energiomställningen, ville öka förutsägbarheten och insynen i projektresultatet för att mildra den utmanande ekonomiska miljön.
En sådan lösning skulle hantera företagets komplexa processer, inklusive projektgenomförande och datahantering inom teknik, uppskattning, kostnadskontroll, upphandling, underentreprenad, planering och kontraktshantering.

Att övervinna utmaningar   
Att kunna mäta ett projekts resultat är avgörande för alla organisationer. Tyvärr kan det vara en utmaning att göra det när din verksamhet använder flera datamodeller. Det var vad Technip Energies upplevde på grund av sin organisationsstruktur: olika avdelningar använde olika kostnadsfördelningsstrukturer (CBS). Detta gjorde det svårt för någon att få en korrekt bild av ett projekts finansiella kostnader och risker - vilket innebar att varken ledningen eller enskilda avdelningar hade ett bra grepp om projektets prestanda.   
Technip Energies identifierade digital omvandling som ett nyckelinitiativ. För att påbörja den processen var det viktigt att arbeta med det som Technip Energies ledningsgrupp identifierade som viktiga möjliggörare för digital omvandling: att definiera masterdata och komma överens om en enda datamodell för organisationen. Detta var de första stegen mot en gradvis digital omvandling av projektstyrningsprocesserna. Förutom att anpassa och inrätta en gemensam datamodell arbetade Technip Energies med att standardisera lean arbetsprocesser i hela organisationen.   
  
Att uppnå bättre resultat tillsammans   
Technip Energies valde EcoSys - Hexagons lösning Enterprise Project Performance för att stödja den digitala omvandlingen av sina projektkontrollprocesser.    
Lösningen installerades på Technip Energies projektplatser för att effektivisera samarbete och informationsdelning mellan företagets projektavdelningar som en del av det bredare digitala omvandlingsprogrammet för att förbättra den operativa effektiviteten. Technip Energies har också integrerat EcoSys med Hexagons lösning Intergraph Smart® Materials. Smart Materials används för hantering av tekniska data och tekniska produktionsdata.   
  
EcoSys gav företaget flera fördelar:   

  • Företaget kan enkelt beräkna prognoser och utveckla projektkontrollplaner genom automatiserade gränssnitt.   
  • Tillgång till information om inköpsorder och materialuttag (MTO) möjliggör jämförelser i realtid för att se hur MTO:erna utvecklas.    
  • Den snabba övergången mellan kalkylbladet för uppskattning och projektets budget möjliggör bättre insyn i resultatet.   
  • Automatiserad återkoppling: EcoSys genererar data dagligen så att de anställda inte behöver stämma av data från Excel-ark, vilket skapar mer pålitlig rapportering och sparar arbetstid.   
      

"Vi har infört EcoSys i alla våra projekt över hela världen. Mjukvarans flexibilitet möjliggör ett progressivt tillvägagångssätt för digital omvandling: vi började med kostnadskontroll och materialhantering med Intergraph Smart Materials och har skapat vår arbetskarta för nästa digitaliseringssteg", säger Yann Guyot - Cost Control & Risk Management Director, Technip Energies.   
  
På väg framåt   
Sammantaget gav Hexagons EcoSys en enastående upplevelse för företaget. De upplevde också förbättrad effektivitet, resursoptimering och ingen tidsspillan vid datavalidering.   
Förutom det pågående arbetet med kostnadskontroll, underentreprenader för byggnation, uppskattning och planering integrerar Technip Energies EcoSys med andra interna verktyg för att i framtiden skapa en helt samarbetsinriktad projektmiljö.   
Du kan läsa hela fallstudien här för att lära dig mer om vad Technip Energies uppnådde med EcoSys.   

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047