23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ekoligens klädhängare tillverkas i presslinje från AP&T

För Ekoligens i Kungälv är hållbarhet inte bara en viktig del av verksamheten – det är grunden för själva affärsidén. Företaget är först i världen med att kunna erbjuda serietillverkade 3D-formade klädhängare av hållbart framtagen cellulosa.

Deras klimatsmarta, cirkulära produkt ger förutsättningar att minska modeindustrins avtryck på miljön rejält. Och produktionen, den sker med hjälp av utrustning från AP&T.

– Med tanke på att det globalt tillverkas mer än 10 miljarder klädhängare i plast varje år finns en enorm potential för oss att bidra till modeindustrins omställning från fossilt till förnybart och minska plastavfallet, säger Ekoligens vd, Christian Capurso.

Många företag i modeindustrin har visat stort intresse för Ekoligens produkter, men att förändra invanda inköpsmönster och etablerade leverantörskedjor tar tid. Under det senaste året har Ekoligens därför framförallt fokuserat på att förstärka sina kundsamarbeten och vidareutveckla både produktionsprocess och produkterbjudande för att verkligen kunna möta marknadens behov.

Ryggraden i produktionen är en helautomatisk tvåpresslinje från AP&T som används för att forma ämnen av cellulosa till färdiga klädhängare. Fullt utnyttjad har den kapacitet att producera över 2 000 produkter per timma. Linjen levererades sommaren 2021 och har därefter med AP&T:s hjälp integrerats med övrig utrustning, testats, trimmats in och använts för småskalig produktion.

– Hållbarhet är en central fråga för AP&T. Vi är glada över att kunna medverka med kunskap och utrustning som kommer att bidra till mer hållbara produkter och en mer hållbar produktion, till exempel genom låg energiförbrukning, korta cykeltider, hög tillförlitlighet och lång livslängd. Ekoligens har en väldigt spännande produkt med stor tillväxtpotential, vilket gör vårt samarbete strategiskt intressant, säger Dr. Christian Koroschetz, Chief Sales Officer på AP&T.

Nu, 2022, är tiden mogen för Ekoligens att bryta ny mark och kommersialisera sin produktion fullt ut.   

– Det är ett väldigt viktigt steg för oss, som vi är tacksamma över att kunna ta tillsammans med en väletablerad partner som AP&T. Vår ambition är att fortsätta växa med flera produktionsanläggningar i Europa och på sikt också i andra delar av världen där vi ser ett kundbehov. Genom vårt förtroendefulla samarbete kommer våra företag att fortsätta att dela risker och möjligheter som skapar förutsättningar för en hållbar framtid för oss båda, säger Christian Capurso. 

Fakta

  • Ekoligens tillverkar klädhängare av cellulosa i en effektiv produktionsprocess.
  • Företaget har sin produktionsanläggning på 8 000 kvm i Kungälv.
  • Tillverkningen sker i en helautomatisk produktionslinje med två pressar och ett antal SpeedFeeders från AP&T.

ekoligens.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Sänd till en kollega

0.031