23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Variaxis 500 – 5X III - Tur och retur

Återbruk/återanvändning - att ta tillvara på befintliga resurser ♻️ En begagnad maskin, upprustad & nyservad av våra certifierade Mazak-tekniker ger dig en maskin i toppskick som känns ny men till ett begagnat pris.

En slumpartad historia som har sin början 2011, då Ravema säljer en helt ny Variaxis 500 – 5X III med MAZAKs Done in One koncept - från råmaterialhantering till slutlig bearbetning med förbättrad noggrannhet och minskade ledtider. Ett decennium senare är kunden påväg att uppgradera sin maskinpark och det slutar med att Ravema köper tillbaka maskinen.

Under våren 2022 börjar Tranemo Metal AB sona terrängen i hela Europa efter en begagnad Variaxis för att utöka deras maskinpark.

April 2022 -  efter nedstängningar och inställda event är Ravema åter på plats i Jönköping för Elmia Verktygsmaskiner. Peppade, förväntansfulla och som så många andra otroligt sugna på att komma ut i verkligheten och träffa kunder igen. På plats finns Fredrik Andersson, försäljningschef för service och eftermarknad. Det är under våren 2022, ett tag innan mässan som Fredrik får höra om en begagnad Variaxis på väg ut på marknaden, precis en sådan maskin som Tommy på Tranemo Metal är ute efter…

Så under mässan möts deras vägar och frågan om en begagnad Variaxis kommer upp.

Det slutar med att Tranemo Metal köper en helhetslösning från Ravema, en begagnad Variaxis 500 – 5X III nyservad med intag, installation och verktygspaket. Efter installation och igångkörning reser Fredrik Andersson tillsammans med marknadsansvarig för Ravema Maskin, Jeanette Johansen till Tranemo Metall för att se maskinen i drift och få en pratstund med Tommy Rönn.

Tommy berättar att det är mycket nöjda med maskinen från MAZAK, den 7é i ordningen. Tommy, som i grunden är elektriker, började 1988 på det som då var en mekanisk verkstad på företaget Tranemo Textil. 1995 blir avdelningen ett eget bolag under namnet Tranemo Metal AB. 

2006 tar Håkan Larssons son Max över VD-posten för företagets textilsida och i samband med det fick Tommy, som då var platschef för metall-delen frågan att ta över i form av ett helt eget bolag. Tillsammans med sin hustru Christina, som sköter administrationen, tackar dom ja till erbjudandet. Företaget har ett rykte om att vara en kompetent och leverassäker leverantör med hög kvalitet. Tommy och Christina fick i samband med funderingar på företagets långsiktiga utveckling kontakt med Michael Stomberg från VD-stödet. Efter en tid som mentor gick Michael hösten 2019 in som delägare och VD.

Tranemo Metal blickar nu framåt och investeringarna i bland annat MAZAKs maskiner är en del av en tydlig målsättning om såväl ökad omsättning som effektivitet.

Om Variaxis resa slutar här vet vi inte, men vi hoppas att Tranemo Metal är fortsatt nöjda med sitt tillskott och vi på Ravema fortsätter sondera begagnatmarknaden åt våra kunder.  

Vi lägger alltid upp aktuella begagnatmaskiner på vår hemsida, du hittar dom här.

Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.127