23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelem lanserar en ny serie komponenter i rostfritt stål A4

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

norelem har utökat sin produktportfölj med de nya anslutningselementen i rostfritt stål av A4-kvalitet för krävande miljöer.

Det nya sortimentet från specialisten på standardkomponenter, norelem, erbjuder högre korrosions- och syrabeständighet. Komponenterna inkluderar skruvar, muttrar och brickor i rostfritt stål och har god bearbetbarhet och andra mekaniska egenskaper som gör dem idealiska för användning i krävande miljöer.

Den nya A4 kvalitetsserien från norelem kompletterar det befintliga utbudet av A2 kvalitet. Serien har avsevärt förbättrad korrosions- och syrabeständighet jämfört med A2 rostfritt stål, och kan därför användas i miljöer med närhet till saltvatten, såsom skeppsvarv. Den högre salthalten i både vattnet och luften i dessa miljöer innebär att komponenter i rostfritt stål av lägre kvalitet skulle rosta omedelbart, vilket gör anslutningselementen i A4-kvalitet av rostfritt stål idealiska för dessa tillämpningar.

Marcus Schneck, VD för norelem, kommenterar: ”Med vårt nya sortiment av kopplingselement i rostfritt stål av A4-kvalitet kan vi tillhandahålla ännu fler standardkomponenter som kan motstå exponering i miljöer med höga krav, till exempel inom marinindustrin och i badbassänger som är föremål för högre surhetsnivåer.”

Rostfritt stål är normalt ett uttryck för att hänvisa till särskilt resistenta metaller med rostbeständiga egenskaper, men det finns faktiskt många olika rostfria stål gjorda av över 160 olika legeringar. A4 rostfritt stål tillhör gruppen autentiska stål, som även kallas kromnickelstål. Det är den höga kromhalten i detta rostfria stål som gör dem så korrosionsbeständiga och därför så användbara i miljöer med höga syrehalter.

Marcus Schneck tillägger: "På grund av sin utmärkta syrabeständighet är norelem A4-komponenter för kvalitetsanslutning också lämpliga för tillämpningar inom kemi- och livsmedelsindustrin, vid sidan av massaindustrin och vid renovering av skorstenar och simbassänger."

Dessa kopplingselement i rostfritt stål av A4-kvalitet finns i norelems 2022-utgåva av THE BIG GREEN BOOK. Katalogen i två volymer och med över 70 000 standardkomponenter, finns tillgänglig i både tryckt form och online.

För mer om norelem och för att beställa ett gratisexemplar av THE BIG GREEN BOOK, besök www.norelem.se

 

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Kommentarer

Torben Sten
A4 kan vara ok men till extreme miljöer är det nog bättra att använda A5, A8(EN 1.4529) eller Duplex(EN 1.4462) se evt. www.tobsteel.com
mvh
Torben Sten

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Sänd till en kollega

0.078