23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

norelems nya serie med nödstoppsknappar & positionsbrytare

| Medlemsnyhet | Företag norelem AB

Den tyska tillverkaren av standardkomponenter, norelem, introducerar en ny serie nödstoppsknappar och positionsbrytare för att förbättra driftsäkerheten.

Enligt maskindirektivet ska maskiner och system vara utrustade med en anordning för att snabbt stänga av dem i nödsituationer. norelem erbjuder nu en mängd olika produkter som tillgodoser detta behov, vilket kommer att säkerställa säkra avstängningar i olika anläggningsmiljöer. Produkterna i de två serierna av nödstoppsknappar och positionsbrytare är utformade för att manuellt stänga av maskiner och system i händelse av fara.

”Inom tillverkningen är säkerheten absolut avgörande. Att ha rätt system på plats i nödsituationer är en nödvändighet i alla branscher”, säger Marcus Schneck, vd för norelem. ”Självklart vore det idealiskt att de här produkterna aldrig skulle behöva användas, men vi kan inte låtsas att det hela tiden går till 100% som planerat. Det är därför vi introducerar vårt nya sortiment av mekaniska positionsbrytare och nödstoppsknappar.”

Nödstoppsknapparna från norelem används för att manuellt stänga av maskiner och system i händelse av en nödsituation. De är designade för att vara manipuleringssäkra och lätta att känna igen genom en standard svampknapp med gul eller röd bakgrundsfärg. För att förhindra oavsiktlig aktivering måste knappen övervinna en viss tryckpunkt för att kunna aktiveras. Nödstoppsknappen låses upp genom att vrida den åt höger eller vänster och alla knappar finns med låsningsfri krage.

Komponenterna överensstämmer med DIN EN ISO 13850 och erbjuder en lång livslängd på minst 50 000 omkopplingsscykler. Beroende på version erbjuder de en täthet på upp till IP67 och är utrustade med två öppnare för ökad säkerhet.

Nödstoppsknapparna finns för installationsöppningar med diametrar 16,2 mm och 22,3 mm och i hus som utanpåliggande version. Minibox-husanslutningen är särskilt lämplig för aluminiumprofiler, eftersom det är ett smalt, kopplingsklart, fullt utrustat hölje, som inkluderar en nödstoppsknapp.

De mekaniska positionsbrytarna är kompletta brytare med kompakt design. Deras plasthus är utrustat med ett gångjärnsförsett och kapslat hus. En M20x1,5 öppning tillhandahålls för att föra anslutningskablarna igenom, som kan anslutas med skruvterminaler. Omkopplarna är utrustade med ett tryckstiftsmanöverdon; detta kan dock ersättas av ett annat ställdon om det behövs för en annan situation.

Dessa nödknappar och mekaniska positionsbrytare finns i 2022 års upplaga av THE BIG GREEN BOOK.

För mer om norelem och för att beställa ett gratisexemplar av THE BIG GREEN BOOK, besök www.norelem.se

 

Om norelem

norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK

THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
norelem AB

Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sverige
norelem AB

Bilder och video

norelem brytare säkerhet

Sänd till en kollega

0.11