23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Process för anläggningsutformning - känn till resan

Var kan du och ditt team bidra med värde när ni tänker på de olika stegen i anläggningsdesignprocessen?

Det är utmanande och kostsamt att utforma anläggningar som fabriker. Vare sig det är brownfield eller greenfield, eftersom man vill garantera effektivitet och säkerhet för projektet och skapandet.   
  
Resan     
Resan till anläggningsdesign är en utmanande resa. Den börjar med en idé, som sedan omvandlas till ett koncept och slutligen till en fysisk utformning och en fysisk anläggning. Många steg och kontaktpunkter är inblandade i den här processen, och den måste utföras korrekt för att uppfylla de fastställda kraven på utformning och branschregler.     
  
Konceptuell utformning     
Den konceptuella utformningen är det första steget i utvecklingen av en ny anläggning. Denna fas syftar till att skapa en preliminär design och avgöra om det är möjligt att bygga anläggningen. Den omfattar alla komponenter, system och utrustning, inklusive rörledningar, kärl, pumpar, instrumentering och styrning, elektriska kraftdistributionssystem, försörjningssystem (vattenförsörjning), transport och avfallshanteringssystem. Den konceptuella utformningen omfattar unika funktioner, t.ex. ett materialhanteringssystem eller en förstärkt inneslutningsbyggnad.     
  
Teknisk konstruktion i första ledet (FEED)      
Front End Engineering Design är en iterativ process för att utvärdera olika alternativ för varje komponent och system i den konceptuella utformningen. En FEED-studie används ofta när det krävs stora kapitalutgifter; den ger möjlighet att utvärdera alternativa konstruktioner innan man gör betydande investeringar i konstruktion.      
  
Detaljerad konstruktion    
När den konceptuella utformningen är klar börjar den detaljerade konstruktionen. Denna fas innebär att man utformar varje del av utrustningen som används i anläggningen och fastställer om den kommer att fungera korrekt när den monteras ihop. Den detaljerade projekteringen omfattar också utformning av rörsystem, elsystem och instrumentering som krävs för att övervaka verksamheten i anläggningen och utformning av anläggningar som lagringstankar, rörnät och försörjningssystem (t.ex. vattenledningar).     
  
Tillverkning     
I detta steg monteras alla komponenter till en komplett enhet som är redo för provning och driftsättning innan den skickas till platsen för installation. Vissa delar kan tillverkas från grunden under detta steg, medan andra kan köpas från leverantörer beroende på behov och tillgänglighet.     
  
Slutsats   
Utformningen eller upphandlingen av en anläggning är den viktigaste faktorn i alla branscher. Oavsett om du använder dig av en befintlig anläggning eller bygger en egen bör du vara säker på att den kommer att ge de resultat du vill ha och att den är kompatibel med dina befintliga anläggningar.   
Eftersom konstruktionsprocessen kan vara mycket komplex är det viktigt att få vägledning av en professionell person. Vårt expertteam är här för att hjälpa till att bygga och underhålla viktiga delar av en anläggningsdesignresa.    
Kontakta oss för att se hur vi kan vara din lösningspartner när du skapar ditt nästa anläggningsdesignprojekt.  

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047