23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ugnar tillväxtområde med stor framtidspotential för AP&T

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

– Med våra ugnssystem möter vi automotiveindustrins växande behov av lösningar som både kan effektivisera produktionen och göra bilarna allt lättare, säkrare och energieffektivare.

Nu skapar vi ett eget affärsområde för ugnar inom AP&T och får ännu bättre möjligheter att utveckla framtidens lösningar tillsammans med våra kunder, säger Pär Mickos, Product Manager, Furnace Systems, på AP&T.

AP&T, med huvudkontor i Ulricehamn, utvecklar och tillverkar produktionslösningar för plåt- och fiberformning, med fordonsindustrin som största kundsegment. Företaget är världsledande inom presshärdning av stålplåt och har också flera gånger prisats för sin processteknologi för varmformning av höghållfast aluminium. Ugnar av flerfackstyp har man utvecklat och tillverkat sedan 2010.

– Sett till volym är vi faktiskt redan en av Sveriges största producenter av ugnar för industriellt bruk. Vi har ett väl beprövat program av konkurrenskraftiga produkter och med den tillväxtpotential vi ser i våra nischer på den globala marknaden är vi redo att expandera, säger Pär Mickos.

Att ugnar nu blir ett eget affärsområde inom AP&T, i paritet med pressar och automation, innebär ett större kundfokus och ökade resurser för till exempel produktutveckling.

Energieffektiv, elvärmd flerfacksugn
Basen i dagens produktprogram utgörs av AP&T:s energieffektiva, elvärmda flerfacksugn, Multi-Layer Furnace, som finns i olika varianter för presshärdning och varmformning av aluminium. Flerfackskonstruktionen innebär att ugnen tar liten golvyta i anspråk jämfört med konventionella rullugnar. Den innehåller få rörliga delar vilket minskar behovet av underhåll och produktionen kan fortgå även om något av ugnsfacken skulle behöva stängas av. Alla ugnar levereras utrustade med AP&T:s automation för in- och utmatning.

Ugnsprogrammet för presshärdning omfattar förutom Multi-Layer Furnace också avancerade system för processövervakning. Dessutom ingår AP&T:s patenterande lösning för partiell härdning, TemperBox®, som gör det möjligt att kombinera mjuka och hårda partier i en och samma detalj.

I AP&T:s produktionslösning för varmformning av höghållfast aluminium ingår Multi-Layer Furnace tillsammans med AP&T:s servohydrauliska press och automation. Processen gör det möjligt att tillverka komplext formade delar i krävande aluminiumlegeringar på ett effektivt sätt och med korta takttider.

Samtliga ugnsprodukter omfattas också av AP&T:s eftermarknadserbjudande som nu utvecklas med bland annat nya former av tillgänglighetsavtal.

– Som långsiktig partner inom den globala automotiveindustrin kommer vi att fortsätta vara en föregångare med produkter och tjänster som hjälper våra kundföretag att ta steget in i framtiden. Här kommer ugnssystem att utgöra en viktig del av vårt totalerbjudande, säger Pär Mickos.

Läs mer på aptgroup.com

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Sänd till en kollega

0.08