23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

LPKF ProtoLaser H4 accelererar PCB-prototypframställningen

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

Ibland är lasern det bästa verktyget, ibland är det en borr och ibland är det en fräs. Med LPKF ProtoLaser H4 för kretskortsprototyper behöver man inte tänka så mycket på vilket som är bäst.

Den senaste LPKF ProtoLaser H4 bestämmer helt själv vilket vertyg som är bäst och är därför så mycket mer flexibel än sina föregångare, vilket är bevisat med en praxisrapport där ett 4-lagers PCB-kort produceras i egen regi på bara en dag.

LPKF ProtoLaser H4 är framtagen med hjälp av mer än 45 års erfarenhet av mekanisk bearbetning av kretskort och mer än 30 års erfarenhet inom laserbearbetning. Den här erfarenheten kombineras i både hårdvaran och i LPKF CircuitPro-systemmjukvaran som ingår i paketet. ”Målet var ett kompakt bordssystem som även skulle övertyga de mest krävande utvecklarna av elektronik på olika underlag. Och det fungerar”, säger Lars Führmann på LPKFs utvecklingsavdelning. Han är mycket nöjd med den nya protoLasern som är byggd på en granitbas, den har en kraftfull laser och ett mekaniskt bearbetningshuvud som manövreras oberoende av ett verktygsmagasin. När LPKF Protolaser H4 är i drift gäller lasersäkerhetsklass 1 – d.v.s inga speciella försiktighetsåtgärder krävs.

Med nya verktyg förändras också produktionsprocesserna och med LPKF ProtoLaser H4 tar lasern över hela strukturen av de helbelagda kretskortsmaterialen och på detta sätt kan spår/gap på 100 µm/50 µm uppnås på ett tillförlitligt sätt. Borrning och utskärning av kretskort eller stora genombrott är reserverade för de mekaniska verktygen. LPKF ProtoLaser H4 integrerar den beprövade kretskortsplottern i ett innovativt system med hög precision för laserbearbetning av mikromaterial.

En kamera känner av kretskortets exakta position på arbetsbordet då det är så exakt strukturering av tvålagers PCB och enkellager av flerlagers PCB blir möjlig. Flexibla material eller folier hålls säkert på plats med det integrerade vakuumbordet.

Hårdvaran uppnår full prestanda med den lättanvända systemmjukvaran. LPKF CircuitPro RP styr hela produktionsprocessen – även för användare utan specialkompetens. Omfattande bibliotek med materialparametrar, processflöden för många vanliga applikationer, ett enkelt användargränssnitt och fördefinierade laserverktyg förenklar projektering. Efter att ha laddat layoutfilen guidar programvaran användaren steg för steg genom produktionsprocessen. In-house prototyper minskar avsevärt tiderna för de individuella designslingorna och kan även användas för små serier.

Hur fungerar det här i praktiken? Jo det framgår av övningsrapporten "4-lagers PCB på en dag", som nu finns att få. Kontakta oss enligt nedan. Den här rapporten beskriver hela processen från att acceptera layouten till det färdiga kretskortet – och här spelar den nya LPKF ProtoLaser H4 en avgörande roll.

 Vill du veta mer om övningsrapporten "4-lagers PCB på en dag"? Kontakta Karoline Ljung så hjälper hon er. 

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Sänd till en kollega

0.07