23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Jovix® och ELmarknaden

| Medlemsnyhet | Företag Hexagon Metrology Nordic AB

En fallstudie av ett kraftverk med kombinerad återvinning

Kunden är ett multinationellt bygg- och utvecklingsföretag med expertis inom civil infrastruktur och kommersiella utvecklingsinitiativ som valt att öka sin närvaro på kraft- och energimarknaden. I maj 2016 implementerade kunden Jovix Material Readiness®-lösningen i ett byggprojekt för ett naturgas- och kombikraftverk. Ägaroperatören uppgav att projektet skulle producera en bruttokapacitet på 650 megawatt, förbättra energieffektiviteten i regionen och försörja över 650 000 hushåll.   
  
Kunden behövde särskilt automatisera sina aktiviteter för mottagning och placering av material på platsen. Projektteamet hade tagit emot material i månader med hjälp av manuella processer, vilket visade sig vara ineffektivt och felbenäget, särskilt med tanke på volymen och komplexiteten i livscykeln. Jovix togs i bruk  
  
för att åtgärda deras smärtpunkter och automatiskt tillhandahålla data för relevanta nyckelprestationsindikatorer (KPI:er), vilket ger en pågående metodik för att mäta positiv inverkan och ROI under hela projektet.  
  
Resultat  
  
Under de första 60 dagarna av Jovix användning i projektet utfördes över 8 300 materialkvitton digitalt med hjälp av surfplattor. Arbetsbesparingarna och kostnadsminskningarna från den nya MRR-processen (Material Receivers Report) förväntas nå en avkastning på investeringen på 3 till 1 under projektets livstid.  
  
Direkt och indirekt arbete  
  
Två av kundens viktigaste krav för en lyckad Jovix-implementering var ökad effektivitet och kostnadsbesparingar i samband med materialuttagsförfrågningar (MWR) och PMI-aktiviteter.  
  

 • Begäran om materialuttag  
    
  Pappersbaserade MWR var normen för den här kunden tills Jovix möjliggjorde skapandet av en digital MWR med sista datum för behov. I den digitala MWR:n kan den sökande omedelbart se hur stor andel av materialet som är redo att plockas och utfärdas och kan också se vilka material som inte är tillgängliga och varför (inspektion, OS&D, försenad leverans etc.). MWR-status är synlig för alla berörda parter i realtid. Hantering av undantag ger teamledarna möjlighet att bättre planera arbetet för dem som är på fältet, vilket avsevärt ökar verktygstiden.  
    
 • Dokumenterade besparingar  
    
  Projektledtiderna förbättrades avsevärt eftersom Jovix tillhandahöll mätvärden för ingenjörer och chefer så att de kunde fördela resurserna mer effektivt. Tidsstudier visade att digitaliseringen av MWR sparade i genomsnitt fyra minuter per dokument jämfört med pappersdokumentet. Men den mest betydande effekten är insynen i arbetsplaneringen, vilket gör fältverksamheten mycket mer produktiv.  
    
 • Förebyggande underhåll och inspektioner  
    
  Kunden ville också förbättra sina pappersbaserade PMI-aktiviteter. Jovix kunde öka effektiviteten genom att möjliggöra att materialaktiviteter som t.ex. mottagning automatiskt utlöser en inspektionsuppgift. Dessutom kan bevaringsaktiviteter automatiskt uppdatera materialinformation. Om ett material till exempel inte klarar inspektionen kan Jovix automatiskt placera materialet i karantän. Med Jovix PMI-funktionalitet kan användarna utföra följande uppgifter:  
    
 • Skapa inspektionsmallar.   
 • Ladda upp krav från leverantörer.    
 • Skapa återkommande inspektioner.    
 • Ställa in påminnelser och varningar    
 • Tilldela inspektioner till en användare  
 • Lokalisera utrustning som kräver underhåll  
 • Samla in foton och digitala signaturer  

Dokumenterade besparingar  

Tidsstudier visade att status quo-processen för att skapa och uppdatera PMI-poster i genomsnitt tog 15 minuter per materialtransaktion. Med hjälp av Jovix och en mobil surfplatta kunde den tiden minskas till fem minuter.  

Analys och slutsats  
  
Genom att använda Jovix har kunden minskat materialrelaterade risker och eliminerat tillhörande ineffektivitet. I takt med att projektet fortskrider och tidsbesparingarna i samband med direkt och indirekt arbetskraft ökar, kommer även arbetsbesparingarna att öka.  
  
Läs de fullständiga fallstudierna för att få mer information om projektet i mer detalj här.   


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hexagon Metrology Nordic AB

Svista 7
635 02 Eskilstuna
Sverige
Hexagon Metrology Nordic AB

Bilder och video

Beräknade besparingar under två år: 1 047 123$Jovix-produkter

Sänd till en kollega

0.126