23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Konstruera emballage i wellpapp med IRONCAD

| Medlemsnyhet | Företag Solidmakarna AB

IRONCAD erbjuder nya funktioner ökad effektivitet inom emballage i wellpapp.

Sedan tidigare är IRONCAD ledande 3D CAD lösning inom emballage i olika material som trä och plywood med till exempel världsledande NEFAB som kund. Nu finns även en komplett lösning inbyggd i IRONCAD som passar företag som behöver skapa lådor och anpassad inredning i wellpapp för att hålla godset skyddat och på plats.

För att göra det krävs mer än de funktioner som ofta finns för att bocka och breda ut plåt. Dessa finns naturligtvis även i IRONCAD sedan tidigare. Wellpapp har helt andra egenskaper som kräver specialanpassade funktioner för att fungera på rätt sätt. Vikning och materialhantering ser helt annorlunda ut än plåt. Därför är det en riktigt efterlängtad nyhet som IRONCAD nu presenterar, kombinationen användarvänlighet och konstruktion i wellpapp.

Att konstruera emballage utgår från det som ska skickas. Det kan vara allt från bildörrar, maskindelar, olika komponenter i olika typer av material. Dessa kan med fördel importeras till IRONCADs 3D miljö och fungera som underlag för konstruktionen av emballage. IRONCAD har stöd för många format och kan även hantera 1000-tals parter i en och samma fil vilket underlättar hanteringen.

Konstruktören drar in önskad typ av låda (enligt standard) från sidan av skärmen och ange typ av wellpapp och tjocklek ur en lista. Därefter kan måtten på lådan anpassas genom att användaren helt enkelt drar i handtag, hela lösningen anpassar sig direkt. Den eller de produkterna som skall transporteras placeras i kartongen och kompletteras med kringliggande speciella delar i wellpapp som även dessa finns i kataloger med snabb Dra & Släpp -teknik.

Att det finns färdiga delar av de vanligaste formerna som redan är skapade i kataloger är fantastiskt tidsbesparande. Dessa olika typer av distanser, hållare och skydd, är precis som kartongerna otroligt enkelt att justera med handtag, dra i ett handtag och snappa mot kartongens insida eller ange mått från Parten. Klart!

När en wellpapplösning är klar i IRONCAD kan användaren breda ut den med ett musklick. Då skapas en platt ”utbredd” version som visar hur wellpappen ska klippas till. Dessutom visas linjer som talar om var pappenskall bockas eller skäras. Allt detta är klart att skickas till produktion.

Kontakta Solidmakarna idag för att med egna ögon se eller prova själv detta verkligt imponerande verktyg!

Mer om Wellpapp i 3D

Medlemsnyhet

Företag
Solidmakarna AB

Luntmakargatan 34
111 37 STOCKHOLM
Sverige
Solidmakarna AB

Sänd till en kollega

0.063