23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AMADA erbjuder högre precision för kantpressar med HRB

| Medlemsnyhet | Företag Amada Scandinavia AB

Med tusentals kantpressar av HF-typ installerade i hela Europa, tar AMADA för första gången in automatisk bomberingsteknik och förbättrad flexibilitet i sitt mellanklasssegment.

AMADAS HRB kantpress med automatisk bombering har ett nytt system som kompenserar för bockar i den övre och nedre strålen när tryck appliceras, för att öka precisionen för användarna, och en utökad öppningshöjd på 520 mm och en slaglängd på 250 mm för alla standardmodeller. Den nya automatiska bomberingen är CNC-styrd genom AMNC 3i-kontrollen i kombination med DigiPro digitala vinkelmätare, för en enkel och effektiv process, även för icke-kunniga operatörer.

Den nya automatiska bomberingen ger många fördelar för alla kunder som behöver högre noggrannhet förutom en stabil och pålitlig bockningsprocess. Tillverkning av köksutrustning, möbler, elektronik och monteringskomponenter är bara några exempel på detaljer som direkt kan dra nytta av dessa nya funktioner.

AMADA HRB med automatisk bombering kan också utrustas med en valfri automatisk glidande fotpedal. När ett program har flera bockstationer längs strålen, finns det inte längre något behov av att fortsätta röra fotpedalen manuellt. Det är inte ovanligt att vissa kantpresssoperatörer flyttar fotpedalen 100 gånger om dagen, vilket över ett år motsvarar mycket bortkastad tid. AMADAS glidande fotpedal tillåter automatisk rörelse, vilket ökar produktiviteten.

Maskinen finns tillgänglig i ett brett utbud av storlekar, från 50 ton 2 meter upp till 220 ton 4 meter, inklusive versionerna med utökad slaglängd, som ökar öppningshöjden från 520 mm till 620 mm.

Eftermonteringsalternativ som är tillgängliga för kunder inkluderar AMADA Bi-s systemet för mätning och justering av vinkel under processen. Att använda denna lösning hjälper till att säkerställa eliminering av skrotdetaljer, en funktion som är särskilt användbar för företag som bearbetar små batcher eller dyra material. AMADA HRB med automatisk bombering kan också utrustas med en eller två plåtföljare. Plåtföljaren har en kapacitet på 75 kg per arm och är särskilt användbar vid stora och tunga detaljer, för att underlätta operatörens dagliga arbete, vilket ökar säkerheten för hela processen

AMNC 3i stora pekskärms 3D-kontroll inkluderar ett antal innovativa funktioner, inklusive det nya "Lite"-läget. Lite-läget erbjuder faktiskt en förenkling av HMI, vilket i sin tur gör hanteringen av kontrollen snabbare och förenklar introduktionen av nya medarbetare.

Den nya kantpressen HRB med automatisk bombering  finns redan tillgänglig för demonstration hos AMADAs dotterbolag i hela Europa.

Medlemsnyhet

Företag
Amada Scandinavia AB

Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Sverige
Amada Scandinavia AB

Sänd till en kollega

0.093