23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ren luft och rent vatten med högteknologiska textilier

Hur säkerställer du minimal miljöpåverkan? Familjeföretaget Industri-Textil JOB AB utvecklar världsledande processer för partikelfiltrering och rening av både luft och vätskor.

– Vår utveckling styrs både av kundbehov och myndighetskrav. Eftersom vi själva väver textilierna kan vi kombinera både teknik och slitstyrka och hjälpa våra kunder att ligga steget före, säger Mari Samuelsson, säljchefsassistent.

Från fiber till färdig produkt

Utveckling av högteknologiska tekniska textilier och processer, skräddarsydda för kunder inom olika specialistområden, är kärnverksamheten hos det svenska familjeföretaget som idag har vuxit till en global aktör. Filtrering är ett viktigt segment.

– Vi jobbar mycket mot industrikunder som behöver rena både luft och vätskor med hjälp av tekniska textilier, och här jobbar vi från fiber till färdig produkt. Vi bygger även hela filtersystem, berättar Yngve Traerup, teknisk säljare.

Våtfiltrering, stoft- och rökgasrening
Produktionen av textilierna sker i egna väverier i Kinna och Barcelona. Därifrån går den kundstyrda resan till färdig produkt för exempelvis våtfiltrering, stoft- och rökgasrening i tunga industrier som stål-, cement & mineral-, kraft & energi-, kemisk-, papper- och livsmedelsindustrier.

– Vi har kunskapen och produkterna som krävs för att minimera partikelutsläpp till under 1mg/m3 om kunden kräver det, inklusive larmfunktioner för tredjepartsverifiering och åtgärd om värdet förändras, berättar Yngve Traerup.

 Funktionella tekniska textilier gör skillnad. ”Vi levererar ren luft och rent vatten på ett ekonomiskt hållbart sätt” säger Mari Samuelsson, säljchefsassistent, Industri-Textil JOB AB.

 

Utveckling av material

Egenutvecklat nålfiltmaterial som används i stoftavskiljare är ett exempel på tekniska textilier. Ett annat exempel är specialutvecklade tekniska textilier utifrån krav på exempelvis slitstyrka, värmetålighet och syrafasthet i industrier.

– Vi har en teknisk utvecklingsavdelning som jobbar specifikt med utveckling av material som krävs i olika unika industriella processer, berättar Dick Hall, teknisk säljare.

 

Samarbeten stärks på mässan

Industri-Textil JOB AB hör till veteranerna bland utställarna på Elmia Subcontractor. Att möta kunder, befintliga och potentiellt nya, är en anledning till att man väljer mässan.

– Det är viktigt för oss att visa upp oss. Vi har också en hel del leverantörer och samarbetspartners som vi arbetar med och här har vi möjlighet att mötas, säger Yngve Traerup.

Elmia Subcontractor
Box 6066
550 06 Jönköping
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5563542413

Kontaktperson

Anki Söderström
Kommunikationsansvarig
+46 036-152090 anki.soderstrom@elmia.se

Sänd till en kollega

0.031