23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vad är RJ45-kontaktdon?

RJ45-kontaktdon (registrerad som Jack 45) används idag för att länka samman utrustning eller för central anslutning av utrustning. RJ45 uppkom år 1987 med syfte att länka samman telefonnätverk.

Kontaktdonet fick användning även inom datateknologin vilket ledde till standardiseringen av kontaktdonet för anslutning av modem till nätverk. Ett RJ45-kontaktdon består av en hane vid ena ändan och ett honuttag vid den andra ändan. RJ45-kontakten är förbunden med en Ethernet kabel medans uttaget för RJ45 installeras på en enhet och vägguttag. HARTING har under de senaste 75-åren varit en ledande aktör inom industriell anslutningsteknologi. Företaget jobbar ständigt med att utveckla nya och tillförlitliga teknologiska innovationer.

I artikeln nedan får du läsa mer utav HARTINGS produkturval och RJ45-kontaktdon. RJ45 är världens mest använda kontaktdon och är liktydig med Ethernet anslutningar i IP20-miljö. I HARTINGs breda produkturval kan du hitta RJ45-krimpverktyg och RJ45-kablage för robusta och platsbesparande lösningar för krävande industriella miljöer.

RJ45 har låsningsbygel av plast som kan lätt brytas sönder i tuffa produktionsmiljöer, vilket kan leda till kontaktproblem till följd av osäker och lös anslutning. Detta var en av grunderna för framtagandet av RJ Industrial®-serien. HARTING har som mål att leverera en högkvalitativ serie som kan uppfylla alla krav och utmaningar i den industriella arbetsmiljön. RJ45-kontakten kan monteras utan några specialverktyg och är tillgänglig med ett hybridgränssnitt som kombinerar både data och ström in i en och samma kontakt och kabel, vilket sparar upp till 50 procent av installationsutrymmen.

RJ Industrial® Multifeature Connector är ett RJ45-kontaktdon med integrerat IDC-verktyg för snabb och enkel montering. Det finns inget behov av att kapa några enskilda ledare här, eftersom det integrerade skärverktyget förkortar ledarna exakt vid rätt plats. Den integrerade skärningsverktyget skapar en högkvalitativ anslutning och påskyndar den manuella installationstiden.

Utöver det vanliga produktutbudet producerar HARTING även specialanpassade lösningar för sina kunder och erbjuder kabelskarvar av hög kvalitet för industriella-, transport- och butiksmiljöer. Högkompetenta team inom HARTING hjälper kunder med att designa och producera sina egna skräddarsydda RJ45 kablage och kontaktdon som uppfyller kundens exakta krav. RJ45-kablage är perfekt för överföring av data i höga hastigheter i krävande industriella miljöer.

Tillvalsalternativen erbjuder ett antal skräddarsydda kabellängder och PushPull -anslutningsteknik. Det sistnämnda är perfekt för installationer i begränsat utrymme. VarioBoot® RJ45-kontakterna är flexibla och säkra då du får styra vinkeln på anslutningen av din RJ45-kontakt. Detta skapar flexibilitet och kontroll i installationsprocessen då installatören kan anpassa kabeln till specifika vinklar och öka stabiliteten i anslutningen utan några störningar eller överföringsförluster. De erbjuder en CAT 6A 10GBIT/s transmissionsprestanda och innehåller ett RJ45-kontaktdon med 20 olika vinkeljusteringar och böjningsanvisningar vilket innebär att de passar perfekt i elektriska styr- & kontrollskåp.

HARTING erbjuder ett antal RJ45 krimpningsverktyg för att täcka alla monteringssteg. Från ett enkelt manuell krimp- och borttagningsverktyg till halvautomatiska handverktyg, du kan vara helt säker på att du kommer hitta en rätt lösning utifrån vårt produktsortiment. För att läsa mer och se alternativ till RJ45 -kontakten: Klicka här

HARTING AB
Gustavslundsvägen 141 B
167 51 Bromma
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5562074376

Kontaktperson

Ms

Sänd till en kollega

0.032