23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Starkare utbud inom positionering från norelem

Nu utökar norelem sitt utbud av positioneringslösningar för industriella tillämpningar som kräver hög precisionsgrad med flera nya mät- och displayenheter.

Produkterna är speciellt framtagna för att mäta både position och vinkel, bidrar till att uppnå nödvändig nivå av noggrannhet i en mängd mekaniska konstruktions- och sågningstillämpningar och spelar en viktig roll vid framställning av komponenter med hög precision.

Några av de senaste tillskotten i norelems omfattande sortiment av positioneringsteknologier i den senaste utgåvan av THE BIG GREEN BOOK är positioneringsdisplayer, passiva magnetsensorer, magnetband med kodade steg och ihåliga axelsensorer med magnetskanning. Dessa standardkomponenter är alla konstruerade för enkel installation och maximal drift. Användningen underlättas av ett tangentbord, vilket kan användas för att programmera information såsom offsetvärde, upplösning och avstängningstid. Dessutom erbjuder norelem axelsensorer som används för magnetisk avsökning av axlar och spindlar. Dessa har utvecklats speciellt för att säkerställa maximal beräkning med displayen, vilket resulterar i kortare konfigurations- och inställningstider.

Som svar på efterfrågan på större mätnoggrannhet för dessa typer av tillämpningar är norelems utbud av positionsvisare exakta inom 10 μm, med längdmätvärden baserade på signaler som samlats in från magnetbandet. Genom att avståndet mellan sensorn och bandet som en del av konstruktionen hålls på upp till 2 mm minimeras belastningen på komponenter till följd av exponering för damm, fukt och annat slitage. Detta i sin tur ökar produktens livslängd.

– Inom industrin spelar precision en avgörande roll och kan göra skillnaden mellan framgång och misslyckande. Vi har fortsatt att utöka vårt utbud av mät- och displayenheter och kan erbjuda en mängd olika ekonomiska lösningar för ökad precision i komponenter med snäva toleranser, säger Marcus Schneck, VD för norelem. Trots större noggrannhet är enheterna lätta att använda, vilket sparar tid och ansträngning under installationen.

Läs mer om våra skalor och positionsvisare

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.078