23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

norelem - Magnetspännkulor ger maximal flexibilitet

Tack vare norelems nya magnetspännkulor kan tillverkare, konstruktörer och maskinoperatörer nu snabbt och enkelt placera och hålla arbetsstycken på stora ytor.

Snabb och flexibel fasthållning av komponenter är avgörande för verktyg och matristillverkning. Verktygstillverkare måste kunna lasersvetsa, polera, montera och justera delar så att de passar ihop ordentligt, med maximal flexibilitet och effektivitet. Med norelems magnetspännkulor möjliggörs snabb fastspänning och lossning.

Spännkulorna finns i fyra olika storlekar med magnetiska ytdiametrar på 80 mm till 160 mm och arbetsstyckena är fastklämda med en permanentmagnet. Magneten har en nominell magnetkraft på upp till 100 N/cm², vilken kan slås på och av med en sexkantnyckel. När nyckeln roteras 120° är magnetens kraft fullt genomförd. Partiell klämkraft är också möjlig så att delar enkelt kan placeras.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: "Effektivitet och ökad produktivitet är avgörande inom teknik, och med vårt nya sortiment av magnetspännkulor kan tekniker påskynda sina processer vid fräsning och bearbetning.

"Med en enkel knapptryckning kan arbetsstycken snabbt justeras, vilket ger en fri yta för den aktuella konstruktionen."

Magnetspännkulorna kan svänga upp till 90° beroende på arbetsstyckets geometri och vikt. För att säkerställa en högkvalitativ finish har magnetytan en fin 1,5 mm polering och är monterad i en anodiserad aluminiumkula. Kulan hålls i position med en pinne/glideffekt och ligger i en läderfodrad, kemiskt förnicklad stålring.

Besök norelem.se för mer information.

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.032