23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya dimensioner för mätning av mindre kugg

Wenzel GearTec presenterar nya WGT 280 – den första modellen i en ny generation av kuggmätmaskiner i ny industridesign. Detta utökar den beprövade WGT serien med en mätmaskin framtagen speciellt för mindre kugg och roterande symmetriska detaljer.

Med den nya WGT 280 erbjuder Wenzel en kuggmätmaskin för snabb och effektiv analys av mindre kugg upp till max. diameter 280 mm. Tack vare sin kompakta konstruktion kan den lätt integreras med existerande processer. Den lätt åtkomliga mätvolymen innebär enkel laddning och hantering av mätsystemet. WGT 280 är därför idealisk för användning av automatiska laddningssystem.

Det noggranna, roterande bordet kan laddas med detaljer upp till 50 kg vikt. WGT 280 är utrustad med Renishaw scanningsprobe SP 600 och medger mätning av kugg som startar med en modul på 0.5 som standard. För exakt mätning av axlar kan kuggmätmaskinen specialutrustas med en dubbdocka. WGT 280 maskinen tillåter mätningar i ett Z-område på 500 mm.

Kuggmätning i modern industridesign
Utvecklingen av drivningen ger pålitliga mätningar av kuggkomponenter. Drivenheter måste vara så effektiva som möjligt. I framtiden kommer kugg fortfarande att vara av stor betydelse och därför beslutet att utöka WGT serien med en mindre kuggmätmaskin för speciellt kraven från bilindustrin.

Med den nya kuggmätmaskinen kombinerar Wenzel innovativ teknologi och modern industridesign.

Granit – det perfekta materialet för mätmaskiner
Under utvecklingen av WGT 280 fokuserade Wenzel på en av sina kärnkompetenser. Basplattan och linjära styrningar är gjorda av massiv hård sten och slutfinishen är ett rent handarbete. Kombinationen av granitteknologi och exakt luftfjädring gör kuggmätmaskinen till en tålig och mycket exakt mätsystem enligt VDI/VDE 2612/13 grupp 1. Dessutom ger det speciellt utvecklade styrsystemet för kuggmätning optimal 4-axlig styrning och därmed hög mätprestanda.

WGT kuggmätmaskinerna är utrustade med ett modulmjukvarupaket. Användaren leds intuitivt genom olika inmatningsenheter för att komma till parametrar för detalj, mätning och analys. Dessutom har användaren stöd i olika grafiska bilder. Baspaketet TGear kan utökas individuellt med olika moduler för mätning och analys av olika typer av kugg och axlar. Man kan då installera mjukvaran optimalt för varje applikation.


Ravema är generalagent för Wenzel i Sverige, Norge och Finland. Ravema erbjuder också ett brett sortiment av mätutrustningar både i form av handmätdon och avancerade mätmaskiner. Erbjudandet omfattar både hård- och mjukvara.
I Ravema Teknikcenter utbildas kontinuerligt kundernas operatörer i rätt handhavande av avancerad mätutrustning. Utbildningar genomförs även i kundens egen, industriella miljö.


För mer info: Ravema AB, tfn 0370-488 00. www.ravema.se


Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Sänd till en kollega

0.078