23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nyemission!

ProfilGruppen genomför garanterad nyemission om cirka 40 Mkr

- Styrelsen i ProfilGruppen AB (publ) (”ProfilGruppen” eller ”Bolaget”) har beslutat att
genomföra en företrädesemission om cirka 40 MSEK före emissionskostnader
- Företrädesemissionen är i sin helhet säkerställd
- Företrädesemissionen förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma som kommer att hållas den 11 juni 2014
- Fullständiga teckningsvillkor kommer att meddelas senast den 10 juni 2014
- Handel med teckningsrätter förväntas ske från och med den 19 juni 2014 till och med den 30 juni 2014
- Teckningsperioden löper från och med den 19 juni 2014 till och med den 3 juli 2014
- Emissionslikviden ska användas till att stärka Bolagets finansiella ställning och intjäningsförmåga

Bakgrund och motiv
ProfilGruppen är en helhetsleverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Marknaden för aluminiumprofiler har sedan 2010 haft en kraftig nedgång. Under 2011 genomfördes ett besparingsprogram som medförde en sänkning av de indirekta kostnaderna med cirka 25 Mkr motsvarande 42 tjänster. För att motverka allt för snabba förändringar av produktionsvolymen har ett antal kundkontrakt tecknats till villkor som med tiden blivit ofördelaktiga för ProfilGruppen. Under 2013 satsade bolaget på en kraftig förstärkning på marknadssidan vilket kortsiktigt belastat resultatet.

Återhämtningen av resultatet har tagit längre tid än ursprungligen beräknat och det är styrelsens bedömning att den senaste tidens resultatutveckling riskerar att skada kunders, leverantörers och kreditgivares förtroende för ProfilGruppen. För att stärka Bolagets finansiella ställning och visa ägarnas långsiktiga förtroende för bolaget har ProfilGruppens styrelse beslutat att, under förutsättning av den extra bolagsstämmans godkännande, genomföra en Företrädesemission om cirka 40 MSEK före emissionskostnader. Emissionslikviden ska användas till att reducera Bolagets skuldsättningsgrad samt möjliggöra ytterligare åtgärder för att stärka bolagets intjäning och konkurrensförmåga.

Styrelsen för ProfilGruppen bedömer att den sammantagna effekten av genomförda marknadssatsningar och Företrädesemissionen förbättrar Bolagets lönsamhet och innebär förbättrad finansiell ställning.

Företrädesemissionen
Den 19 maj 2014 beslutade ProfilGruppens styrelse, under förutsättning av extra bolagsstämmans godkännande, att ta in cirka 40 MSEK, före emissionskostnader, genom en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare, i förhållande till det antal aktier som de äger på avstämningsdagen. För det fall att inte samtliga aktier tecknats med stöd av teckningsrätter ska styrelsen, inom ramen för företrädesemissionens högsta belopp, besluta om tilldelning av aktier tecknade utan stöd av teckningsrätter, varvid sådana aktier ska tilldelas dem som tecknat aktier med stöd av teckningsrätter och som anmält att de önskar teckna ytterligare aktier, oavsett om de var aktieägare på avstämningsdagen eller inte, pro rata i förhållande till det antal teckningsrätter som var och en utnyttjat för teckning. I den mån tilldelning enligt ovan inte kan ske pro rata ska tilldelning ske genom lottning. Eventuella återstående aktier ska tilldelas dem som garanterat nyemissionen, pro rata i förhållande till ställda emissionsgarantier.

Styrelsen kommer senast den 10 juni 2014 att besluta om och offentliggöra, vilket belopp som Bolagets aktiekapital högst ska ökas med, antal teckningsrätter som erhålls per aktie samt antal teckningsrätter som krävs för att teckna en ny aktie, det högsta antal aktier som ska ges ut samt vilken teckningskurs som ska betalas för varje ny aktie.
Avstämningsdagen för att delta i företrädesemissionen infaller den 17 juni 2014 och teckningstiden (teckning genom betalning) löper under perioden från och med den 19 juni 2014 till och med den 3 juli 2014, med rätt för styrelsen att förlänga teckningstiden. Handel med teckningsrätter förväntas ske från och med den 19 juni 2014 till och med den 30 juni 2014.

Styrelsen, eller den som styrelsen utser inom sig, bemyndigas att förskjuta tidplanen mot ovanstående förslag med maximalt tre månader.

Läs hela pressmeddelandet här

ProfilGruppen Extrusions AB
Östra Industriområdet
364 31 Åseda
Uppvidinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562065119

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031