23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Profilgruppen – Profilsamarbete som sitter rätt

ProfilGruppen och HÅG gör gemensamma investeringar

Det norska företaget HÅG utvecklar och tillverkar ergonomiska kontorsstolar. Egenskaper som dynamisk ergonomi, visuell design, miljö och kvalitet har gjort HÅG till en av Skandinaviens ledande tillverkare. HÅG och ProfilGruppen har samarbetat sedan 1984. Samarbetet har under hela tiden präglats av långsiktighet och förtroende. Exempelvis har företagen gjort gemensamma investeringar i produktionsanläggningar för effektivare resursutnyttjande.

Henning Haugen är inköpare på HÅG:
- På HÅG väljer vi samarbetspartners med omsorg. Vi förväntar oss att leverantören ska vara proaktiv och erbjuda den bästa lösningen ur såväl ett kommersiellt som ett tekniskt perspektiv. Våra gemensamma satsningar har burit frukt och vi kan idag se att vi fått såväl lägre totalkostnad som effektivare logistik. Vi arbetar enligt Just In Time-modellen vilket innebär att vi har ett visst buffertlager hos ProfilGruppen som avropas vid behov.

Automatiserad bearbetning
HÅG lägger stor vikt vid produktutveckling och design för att erbjuda sina kunder de bästa lösningarna. Vanligtvis sker den estetiska formgivningen hos HÅG, därefter anpassar ProfilGruppen profilen till önskad hållfasthet, teknisk funktion samt för produktion. Då ProfilGruppens konstruktion måste hålla sig inom fastslagna estetiska ramar sker såväl beräkningar som framtagning av prototyper i inledningen av varje projekt. Även för befintliga konstruktioner som befinner sig i produktion sker en fortlöpande översyn för att om möjligt hitta förbättringsmöjligheter. Denna översyn sker regelmässigt två gånger per år och vid behov.

ProfilGruppen levererar profiler till bland annat armstöd, rygg och underrede i flera av HÅG:s modeller. All bearbetning sker hos ProfilGruppen i robotiserade linjer som specialanpassats till att passa HÅG:s volymer. Viktiga moment i bearbetningen är bland annat bockning, stansning och ytbehandling. Efter en noggrann kvalitetskontroll är profilerna redo att avropas och skickas då till HÅG:s anläggning i Röros i Norge för montering.

Henning Haugen:
- På HÅG lägger vi mycket resurser på produktutveckling och vi ser ProfilGruppen som en viktig länk. De har en hög teknisk kompetens och är dessutom synnerligen lyhörda och flexibla. Detta ger dem en särställning som föredragen leverantör av aluminiumprofiler.

ProfilGruppen Extrusions AB
Östra Industriområdet
364 31 Åseda
Uppvidinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562065119

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047