23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Senaste generationens dragprovare från Tinius Olsen

Elastocon erbjuder nu två nya serier avancerade dragprovare från Tinius Olsen. ST-serien är elektromekaniska dragprovare för krafter upp till 300 kN och SL-serien är hydrauliska dragprovare för krafter upp till 3000 kN.

ST-serien – elektromekaniska dragprovare för krafter upp till 300 kN
Dragprovarna i ST-serien används för provning av en mängd material som exempelvis plast, film, kompositer, papper, förpackningsmaterial, filtermaterial, lim, folier, mat, leksaker, medicintekniska produkter och komponenter. Materialegenskaperna kan mätas med dragprov, tryckprov, böjprov, rivprov eller i skjuvnings- och vidhäftningsprovning.

ST-serien finns i fem bänkmodeller, från enpelar-modeller med 1 kN kapacitet till tvåpelar-modeller med kapacitet upp till 50 kN. Tre golvmodeller med kapacitet upp till 300 kN ingår också.

SL-serien – hydrauliska dragprovare för krafter upp till 3000 kN
SL-serien har ett patenterat hydrauliskt lastsystem med dubbeltryck, och en robust konstruktion med fyra pelare, för exceptionell styvhet i lastramen. Dessutom har den en utrymmesbesparande konsol med bekväm arbetshöjd.

Dragprovarna i SL-serien kan anpassas helt efter kundens önskemål tack vare ett stort urval av lastramar, balkar, klämmor och fixturer.

Tinius Olsen erbjuder högsta tänkbara kvalitet i sin nya serie hydrauliska dragprovare, tack vare konsekvent noggrannhet, tålighet och oöverträffad tillförlitlighet.

Avancerad digital styrning
Både ST- och SL-serien kan styras med handhållna enheter – antingen trådlöst via Bluetooth eller trådbundna kontroller med större knappar, som är idealiska när skyddshandskar används. Maskinerna kan även styras med ett virtuellt maskingränssnitt som körs på en ansluten dator.

Det virtuella gränssnittet är självständigt, men kan också kombineras med Tinius Olsens program Horizon Materials Testing, för kraftfull dataanalys och maskinstyrning.

Stort urval av tillbehör
Det finns även ett stort urval av tillbehör till alla nya dragprovare: klämmor, hållare och tryckplattor för att hålla proverna på plats, optiska och elektroniska extensometrar, tryck- och böjningsmätare, temperaturkammare samt ugnar.

Elastocon är återförsäljare för Tinius Olsen i Sverige, Norge och Finland.
Läs mer om de nya dragprovarna på Elastocons webbplats här.

Elastocon AB
Tvinnargatan 25
507 30 Brämhult
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE5563522613

Sänd till en kollega

0.047