23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

LMI CWM 1000 lasersvets till Lesjöfors Banddetaljer AB

| Medlemsnyhet | Företag Laser Machining Inc. Lmi AB

LMI har levererat en lasersvetsmaskin till Lesjöfors Banddetaljer AB för att svetsa ABS-ringar.

Lesjöfors Banddetaljer AB (Lesjöfors) har en lasersvets för ABS-ringar. Ordern gick till LMI i april 2014 med leverans och drifttagning i september samma år. LMI har i nära samarbete med Hydroforming Design Light AB (HDL) och Lesjöfors projekterat maskinen med avseende på svetsspecifikationer, ergonomi och säkerhet. Konstruktion, tillverkning och montering har LMI och HDL stått för.

Lasermaskinen heter LMI CWM 1000 och det står för Laser Machining Inc. LMI AB samt Custom Welding Machine där effekten på fiberlasern är 1000 watt.

Lesjöfors Projektingenjör Pär Hämäläinen:

- LMI har verkligen varit lyhörda för våra önskemål och till exempel varit beredda att sent i projektet ändra och anpassa konstruktionen med avseende på våra ergonomiska önskemål. Vi har själva tillverkat fixturen till ABS-ringarna då vi har den kompetensen. Samarbetet med LMI har även där varit smidigt. Programmerarna har gjort ett föredömligt gränssnitt till operatören då det är i princip helt självinstruerande.

LMI:s VD Tim Smith:

- Maskinen blev så bra att vi marknadsför detta som ett koncept för lasersvetsning av små till medelstora objekt och som vänder sig till tillverkare inom verkstadsindustrin. Konceptet är i första hand organisatoriskt där vårt nätverk med specialistkompetenser inom laserprocess, mekanisk konstruktion och automation i samarbete med kunden utvecklar och tillverkar en kundanpassad och kostnadseffektiv lasermaskin för svetsning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Laser Machining Inc. Lmi AB

Hjärpholn 18
786 93 Nås
Sverige
Laser Machining Inc. Lmi AB

Sänd till en kollega

0.078