23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Inspektion och kontroll av betongkonstruktioner

Profometer är en instrumentserie för identifiering av täckskikt, armering och korrosion.

Lokalisering och kartläggning av armeringen i betongen och uppskattning av täckskiktet är en central aktivitet för alla som är involverade i inspektion och kontroll av förstärkta strukturer. Det är även nödvändigt vid utförande av borrning, skärning och håltagning i betongkonstruktionen. Att till exempel kapa eller borra utan att veta var armeringen finns är både tidskrävande och kostnadsdrivande att reparera.

Profometerserien från schweiziska Proceq är en helhetslösning för att bestämma tjocklek på täckskikt, lokalisera armering och estimera dess diameterstorlek samt detektera korrosion. Andra typiska tillämpningar för Profometer är kontroll av nya byggnader och konstruktioner, undersökningar av okända strukturer och korrosionsanalys. Profometer 600-instrumenten använder virvelströmsteknik för att detektera t ex armeringen i betong. Samtliga utrustningar har 24 månaders garanti som standard.

Tekniska specifikationer Profometer 600-serien: 

Mätområde: Upp till 185 mm
Mätnoggrannhet: ± 1 till ± 4 mm
Upplösning: Beroende på diameter och yta
Mätnoggrannhet på slät yta (path): ± 3 mm + 0,5% till 1,0% av uppmätt längd
Diameter mätområde: upp till 63 mm, Diameter upp till 40 mm
Diametermätning noggrannhet: ± 1 mm på en armering
Standarder och riktlinjer: BS 1881-204, DIN 1045, DGZfP B2, SN 505262, SS 78-B4, DBV-riktlinjer, CE-certifiering

Profometer finns i olika utföranden.

Profometer 600 – avancerat instrument för kontroll av täckskikt och lokalisering av armering.
Profometer 630 AI – samma som 600, men inklusive Singel-Line, Multi-Line och Area-Scanner, med ett omfattande utbud av statistiska vyer, ger en ökad effektivitet för civilingenjörer och inspektionsföretag som ansvarar för kvalitetskontroll.
Profometer 650 AI – samma som 630 AI, men inklusive den unika Cross-Line mätning och analysfunktioner. 2D Cross-Line utökar Multi-Line med speciell funktionalitet för att kombinera skanningar i X- och Y-riktning. Fullständiga rapporteringsfunktioner är tillgängliga, vilket kan krävas vid omfattande utredningar.
Profometer Corrosion (korrosionsanalys) – är det mest avancerade instrumentet på marknaden för att detektera korrosion i byggnader och element. Proceqs unika en- och fyrhjuliga sondvagnar möjliggör snabb och effektiv avsyning av stora områden.

Mer information om Proceq Profometer finns på vår hemsida.

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Sänd till en kollega

0.032