23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ståljätten storsatsar - gör sin hittills största investering

Areco kommer att investera i en ny, toppmodern produktionsanläggning för Sandwichpaneler med mineralullkärna. Den nya fabriken kommer att ligga i Örkelljunga där Areco har nyligen förvärvat en tomt på 94 000 m2.

Företagets hittills största investering kommer att landa på ca. 150 miljoner SEK, och skapa närmare 50 nya lokala arbetstillfällen.

Den nya anläggningen, som beräknas starta produktionen HT2023, innebär en kapacitetsökning från 800 000 m2 till totalt 2 500 000 m2 sandwichpaneler, och utrymme till att bedriva även produktion av PIR-element, högprofiler, lättbalk samt stålprofiler. Den kommer att utrustas med den senaste tekniken och kommer att förse kunderna i Sverige, Norge och Danmark.

Areco vill erbjuda den senaste teknologin för att tillhandahålla de bästa produkterna och lösningarna för byggbranschen. Produkterna som rullar ut blir kundanpassade i minsta detalj för att underlätta montaget på arbetsplatsen. Panelerna kommer att tillverkas i 1200 mm moduler med olika beläggningar och tjocklekar från 40 mm upp till 300 mm, i olika densitet.

- Sedan en tid tillbaka har man sett en betydande marknadstillväxt för sandwichpaneler med mineralullkärna i Skandinavien. Det är tack vare ett starkt regelverk för energieffektivitet i byggnationer, och en större satsning på brandsäkerhet. Vi är oerhört glada idag över att kunna tillkännage vår investeringsplan, som ytterligare bekräftar Areco:s position som en ledande aktör inom byggnadsindustrin, säger Peter Areskog, ägare och koncernchef för Areco.

För fyra år sedan etablerade sig Areco i Finland genom förvärvet av en av landets största sandwichpaneltillverkare – TPE Spirit Oy. I dag är fabriken i Somero utanför Åbo en del av Areco Profiles. Det kraftigt ökade produktionsbehovet har orsakat kapacitetsbrist och resulterat i längre leveranstider. Den nya fabriken kommer att lösa det problemet, och samtidigt optimera logistiken på den nordiska marknaden.

- Det är glädjande att ett företag som Areco väljer att lägga en del av sin verksamhet i Örkelljunga kommun. Örkelljunga är en alldeles utmärkt plats för företag att växa! Detta är en satsning som stämmer väl överens med kommunens önskan om ett gynnsamt företagsklimat. Varmt välkomna till kommunen, säger Christian Larsson, kommunstyrelsens ordförande.

- Investeringen har en stor betydelse när det gäller att förbättra servicen, och leveranstiden till vår växande kundbas och även att driva produktkvalitén till nya nivåer. Vi på Areco hela tiden strävar efter att investera i förbättringar och öka vår produktionskapacitet där det behövs, avslutar Peter Areskog.

Detaljerad information om sandwichpaneler med mineralullkärna finns på företagets webbplats.

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen indelat i fem affärsområden med 375 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen, och har för innevarande år en omsättning på ca 5 mdr SEK.

För mer information kontakta
Peter Areskog, Koncernchef Areco
0705-54 20 30

Areco
Vinkelgatan 13
211 24 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5560432527

Kontaktperson

Anita Benke
Marknadskommunikatör
+46 406985125 anita.benke@areco.se

Sänd till en kollega

0.047