23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förläng verktygslivslängden med högtrycksmunstycken

norelem, ledande tillverkare och leverantör av mekaniska komponenter, har LOC-LINE® högtrycksmunstycken i sitt sortiment.

Munstyckena gör det möjligt för kylmediet att appliceras exakt på rätt kontaktpunkter i verktygsutrustningen för att minska skador som orsakas av överdriven värme och friktion.

Med diametrar som sträcker sig från 1,6 mm till 4,1 mm och längderna 0 mm till 31,8 mm, gör de nya munstyckenas kompakta konstruktion dem idealiska för installation i trånga utrymmen såsom CNC-maskiner. För att underlätta installationen kan komponenterna roteras 360° och flödesriktningarna justeras utan att man behöver skruva av munstycket helt.

LOC-LINE®-munstyckena klarar extrema arbetstryck på upp till 70 bar/1015,26 psi och finns i två utföranden. Den första varianten av munstycken, Form A, har ett vertikalt vridområde på upp till 72° och är lämplig för användning i trånga utrymmen. Form B-varianten har ett vertikalt vridområde på upp till 110° och är därför lämplig för tillämpningar där strålen måste styras ner under munstyckspositionen.

Båda munstyckstyperna är tillgängliga med diametrar på 1,6 mm, 2,2 mm, 3,0 mm eller 4,1 mm och med en längd av 0 mm, 6,4 mm, 12,7 mm och 31,8 mm. Vid 0 mm spolar munstycket i huset.

Högtrycksmunstyckena är lämpliga för användning vid temperaturer upp till 50° C. De är också resistenta mot en mängd olika kemikalier och vätskor, inklusive aceton, alkohol, etyl, fett, olja, kommersiellt tillgängligt diskmedel, bensin, färg, lösningsmedel och natriumhydroxid.

Marcus Schneck, VD på norelem kommenterar: "Vi har levererat LOC-LINE®-slangar sedan 2014 och de har visat sig vara mycket populära för maskiner som kräver noggrannhet vid användning av kylvätska.

"Effektiv användning av kylvätska är avgörande för tillverkare som vill uppnå längre livslängd, minskad skrotnivå och högre kvalitet på arbetet. Vi är övertygade om att de nya högtrycksmunstyckena hjälper maskinerna att nå dessa mål. "

För mer information om norelem i Sverige och dess utbud av komponenter, besök norelem.se

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.047