23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Transportbranschens snabba förändring - 2023

Under de senaste två åren har transportbranschen upplevt något som den tidigare inte varit känd för: hög volatilitet och oförutsägbarhet.

Starka variationer i efterfrågan, kraftigt stigande energipriser och ekonomisk osäkerhet - för att inte tala om en global pandemi - har stört luft-, sjö-, väg- och järnvägstransporter.   
  
År 2023 kommer flera samverkande faktorer att tvinga transportbranschen att genomgå snabba förändringar, med betydande konsekvenser för operatörerna.   
  
Här är fyra viktiga trender som du måste vara medveten om och den teknik som kommer att ligga till grund för dem.   
  
1. Hållbarhet blir lag   
  
Hållbarhet och energitransporter har under flera år kommit högre upp på företagens dagordning. Men en ny faktor är regeringarnas vilja att anta en mer ingripande strategi.   
  
Ett exempel är EU:s paket "Fit for 55" som tar steg för att avkarbonisera transportsektorn, som en del av en strategi för att uppnå en 55-procentig minskning av nettoutsläppen av växthusgaser (GHG) fram till 2030, jämfört med 1990 års nivåer.   
  
2. Nolltoleransstrategier när det gäller säkerhet och tillförlitlighet, med kostnader som inte är noll.   
  
Med tekniska förbättringar följer en förväntan om bättre skydd för arbetstagare och allmänheten.   
  
Många länder, även utvecklingsländer, antar strategier för säkra system eller Vision Zero för trafiksäkerhet. Dessa ramverk tar inspiration från luftfartsbestämmelser för att införa en omfattande uppsättning åtgärder, inklusive förändringar i infrastrukturen, strängare säkerhetskrav för fordon och strängare sanktioner vid bristande efterlevnad.   
  
3. Till ISO 55000 och framåt   
  
Kapitalförvaltning blir allt viktigare för att operatörer ska kunna maximera värdet av sina fysiska tillgångar, t.ex. rullande materiel, fordon, spår eller byggnader.   
  
Operatörerna antar den internationella standarden ISO 55000, som hjälper dem att identifiera bästa praxis och bedöma och förbättra sin tillgångsförvaltning.   
  
4. Från smarta data i realtid till smarta beslut i realtid   
  
Alla branscher, inklusive transportbranschen, lär sig värdet av förbättrad datatillsynlighet, särskilt för att fatta smartare strategiska beslut.   
  
Förmågan att samla in och dela information i realtid mellan olika affärsenheter är central för att förbättra den operativa effektiviteten, sänka kostnaderna och förbättra kvaliteten på de tjänster som tillhandahålls intressenter och kunder.   
  
För att uppnå dessa mål ger framsteg inom smarta sensorer och annan autonom teknik transportoperatörerna en mängd information om sina tillgångar och sin verksamhet.    
  
2023 - EAM:s år?   
  
En nyckellösning för att hjälpa transportaktörer att sätta data i arbete och förena insikter från flera olika källor är Enterprise Asset Management (EAM). EAM minskar oplanerade driftstopp och förlänger tillgångarnas livslängd genom att ge operatörerna verktyg för att planera, optimera, utföra och spåra underhållsaktiviteter med tillhörande prioriteringar, färdigheter, material, verktyg och information.   
  
När de fyra trender som lyfts fram här börjar förverkligas förväntar vi oss att se ett ännu större fokus på hur transportoperatörer hanterar sina tillgångar - och använder data för att leverera nya, förbättrade effektivitetsvinster och tjänster till sina kunder.   
  
Är du redo att lära dig mer? Ladda ner ditt gratisexemplar av vårt whitepaper om transportbranschen "Tänk om du kunde öka tillförlitligheten, säkerheten och effektiviteten i ditt transportföretag?". 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.062