23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

DB Progetti - Fallstudie

Hexagons lösningar hjälper DB Progetti att spara kostnader och tid vid utformningen av ett byggprojekt.

DB Progetti letade efter ett nytt sätt att samarbeta i sina projekt. De ville ha en lättanvänd lösning som skulle göra det möjligt för dem att snabbt utveckla och enkelt göra ändringar i den 3D-modell som de fick från kunden.   
  
Att övervinna utmaningar  
  
DB Progettis största utmaning var att bygga utrustningen och rören utifrån skidens fotavtryck och utföra alla nödvändiga mekaniska beräkningar. Företaget fick en 3D-modell från kunden och var sedan tvunget att infoga sina rörledningar och strukturer i denna.  
  
Företaget valde Hexagons CADWorx ® Plant Design Suite för att skapa en 3D-modell av utrustningen, rörledningarna och strukturerna utifrån kundens 3D-modell. Med det här verktyget kunde de skapa en 3D-modell som var korrekt och exakt, vilket var viktigt för att stödja deras mekaniska beräkningar.  
  
Hur hjälpte Hexagons lösningar?  
  
DB Progetti använde redan Hexagons PV Elite® för spänningsanalys av tryckkärl. För att ge mervärde till deras växande verksamhet valde de CADWorx Plant Design Suite.   
  
Med CADWorx skapade DB Progetti en enda modell med all relevant information integrerad i en sammanhängande skidanläggning med hjälp av denna programvara. Detta gjorde det möjligt för dem att snabbt göra ändringar under hela projektets livscykel i takt med att konstruktionen utvecklades. På grund av den dubbelriktade integrationen mellan produkterna modellerade de utrustningen med hjälp av CADWorx Plants utrustningsmodul, importerade den till PV Elite för att utföra spänningsanalys och uppdaterade sedan 3D-konstruktionsmodellen efteråt genom att återimportera kärlet med de ändringar som föreslagits av PV Elites konstruktionshjälpsfunktioner, vilket säkerställde att den slutgiltiga konstruktionen innehöll en korrekt representation av tryckkärlet i analyserad form.   
  
CADWorx gav företaget flera fördelar:  
  

  • 20 procent tidsbesparing som var direkt kopplad till kostnadsbesparingarna.  
      
  • Samarbetet mellan det tekniska teamet förbättrades eftersom de utbildades tillsammans i att använda programvaran.   

"Eftersom alla Hexagons programvaror är integrerade gjorde detta det enkelt för vårt team att arbeta med projektet på olika tekniska nivåer, och den här lösningen visade sig vara en stor tidsbesparing", säger Flavio Baldiraghi, VD och projektledare.  
  
Att ta med sig,  
  
Implementeringen av Hexagons lösningar gjorde det möjligt för DB Progetti att arbeta på alla komplexitetsnivåer när de projekterade projektet och framgångsrikt fortsatte med byggprocessen samtidigt som de sparade mycket tid och pengar.  
  
Du kan läsa hela fallstudien här för att lära dig mer om vad DB Progetti uppnådde med Hexagons lösningar.      

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032