23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Träffa Ravemas nya applikationstekniker!

Vi på Ravema kan gladeligen välkomna Christian Hedin som ny applikationstekniker inom mätteknik på verktygsavdelningen.

Vi på Ravema kan gladeligen välkomna Christian Hedin som ny applikationstekniker inom mätteknik på verktygsavdelningen. Christian är 39 år och har lång erfarenhet kring bearbetningsprocesser och mätteknik. Vi tog oss en pratstund för att lära känna Christian bättre och diskutera Ravemas nya satsning inom mät.

Välkommen Christian! Hur gammal är du och vart bor du?
– Jag är 39 år och är bosatt i Fritsla ungefär två mil utanför Borås.

Vad gör du helst en ledig dag?
– Om det är fint väder tar jag gärna en sväng med entusiastbilen i Hallands bokskogar. Är det lite sämre väder sitter jag gärna i soffan och kollar på någon bra film.

Du har ju mycket erfarenhet inom mät. Vad har du arbetat med innan du började på Ravema?
– Jag jobbade inom tillverkning där den första maskinen jag körde var en Mazak Multiplex. Sedan dess har det varit fokus på mätteknik i ungefär 15 år, så jag har ganska bra koll på bearbetningsprocesser.

Hur kommer det sig att du började intressera dig för mätteknik? Hur växte intresset för mät fram?
– Det började redan i gymnasiet när ritningslära och CAD-programmering stod på schemat. Det gick så pass långt att jag hade en skärm bredvid min säng som jag satt och CAD:ade på före jag somnade och direkt när jag vaknade. Så det var högsta fokus på de lektionerna. Jag hade faktiskt Joakim Barks (applikationstekniker på Ravemas verktygsavdelning) pappa som lärare i de kurserna.

Nu har du ju varit på Ravema i några veckor. Hur har de veckorna varit?
– Intensivt, väldigt intressant och lärorikt. Nu känner jag mig varm i kläderna så jag ser fram emot att komma ut och träffa kunder!

Berätta lite om Ravemas satsning på mätteknik. Vad är visionen?
– Kort och gott kan man säga att Ravema stärker upp sin kompetens inom mätteknik. Vi kommer jobba aktivt med att känna av marknaden och kundernas behov så att vi kan tillgodose kunderna med ett ännu bättre och bredare partnerskap. Det ökade fokuset går hand i hand med Ravemas plan på att uppföra ett mätrum i Värnamo som kommer göra det lättare att demonstrera och visa upp våra produkter. Redan idag har vi ju en väldigt bred produktflora genom Hoffmann Group, så vi kommer egentligen att rivstarta direkt. Sen kommer vi givetvis att komplettera vårat sortiment utifrån kundernas behov.

Vilka utmaningar finns inom mätområdet?
– Resurser. Företagen måste våga satsa på mätautomation och kontroll. Kraven från marknaden att kontrollmäta ökar så det är viktigt att det finns kompetens och resurser ute hos företagen. Mätbranschen är i ständig rörelse med nya innovationer så vi vill kunna erbjuda våra kunder det bästa och senaste.

Du snuddar ju lite vid innovation och framtid där. Vad har du för förhoppningar och förväntningar på framtiden på Ravema?
– För min egen del så är det en fortsatt positiv kompetensutveckling som jag hoppas kan smitta av sig både hos Ravema men även ute hos våra kunder. Ravema vill ju ligga i framkant vad gäller kompetens och innovation så det är viktigt att vi fortsätter sträva efter utveckling.

Vill du prata mer med Christian eller läsa mer om vårt utbud inom mätteknik? Välkommen till https://ravema.se/matteknik/  

Ravema AB
Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Värnamo kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560449786

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047