23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

NTNU använder CAESAR II ® för digitalt lärande på distans

Vid Norges universitet för vetenskap och teknik (NTNU) i Trondheim har studenter från institutionen för mekanisk och industriell teknik upptäckt vikten av spänningsanalys av rör med hjälp av Hexagons CAESAR II-programvara.

Lösningen ger ingenjörer och konstruktörer möjlighet att bygga, bedöma och rapportera om rörsystem av alla storlekar och komplexitet i enlighet med mer än 35 internationella standarder för rörsystem och många riktlinjer för miljö och utrustning.  
  
NTNU-professor Viggo Gabriel Borg Pedersen sade: "CAESAR II® kan spara ingenjörer tid, öka produktiviteten och har interoperabilitet och sammankoppling med andra Hexagon-lösningar och lösningar från tredje part, vilket gör det till en viktig lösning för ingenjörer att förstå och använda under hela sin karriär".  
  
När Pedersen diskuterade användningen av CAESAR II vid universitetet sade han att tillgången till programvaran gjorde det möjligt för honom att höja kvaliteten på undervisningen och den praktiska erfarenhet som NTNU erbjuder studenterna.  
  
"Studenter som har arbetat med CAESAR II har uttryckt att de lär sig mer genom detta praktiska tillvägagångssätt", sade han.  
  
Projekt är ett av de sätt som studenterna kan lära sig om rörsystem, och CAESAR II spelar en viktig roll i projekten och i utvecklingen av studenternas tekniska färdigheter.  
  
"Programvaran gör det möjligt för användaren att visualisera den direkta konsekvensen av att göra ändringar i rörsystemet i 3D. Förändringar som att flytta rörstöd och öka driftstemperaturen för mediet i röret etc. syns omedelbart", säger han. "Visualiseringen av konsekvenserna till följd av förändringar i rörsystemet ger bättre inlärning än att bara använda siffror och formler."  
  
Anställningsbarhet är också en viktig faktor för studenter, utexaminerade och universitet.   
  
NTNU är känt för att utrusta studenterna med en stark ingenjörsutbildning, och arbetsgivare söker sig till universitetet för att hitta kandidater till tjänster. Att ha CAESAR II-kompetens ses som ett stort plus, eftersom det är en föredragen lösning för spänningsanalys av rör i branschen. Ett av de viktigaste skälen till att NTNU använder CAESAR II är dess anställningsmöjligheter.  
  
"CAESAR II är den föredragna lösningen för många företag", säger Pedersen. "Att ge våra studenter CAESAR II-kunskaper och erfarenhet som en del av deras studier är attraktivt för potentiella arbetsgivare. Att ha denna kunskap är en stor fördel för NTNU-studenter."  
  
Kontakta oss idag för att få veta mer om hur din utbildningsinstitution kan ansöka om Hexagons utbildningslicenser.  
  
Upptäck kapaciteten och fördelarna med CAESAR II genom att följa den här länken .

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031