23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

norelems dämpare levererar rätt struktur

Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.

Strukturdämparna fungerar som ändkuddar för att stödja effektiviteten i verktygsmaskiner, linjära glidbanor och pneumatisk utrustning för verktygstillverkning och andra tillämpningar. norelem säger att dämparna kan absorbera upp till 73 % energi, med en dynamisk kraftabsorption på upp till 35 000 N.

norelems sortiment omfattar cirka 50 individuella produkter i fyra olika utföranden för att skydda mot axiell eller radiell belastning. Alla dämpare tillverkas i högpresterande co-polyester-elastomer för pålitlig och konsekvent energibesparing. Kunderna kan välja materialhårdhet från Shore 40D till 55D beroende på vilket motstånd som krävs.

"Om designingenjörer och verktygstillverkare vill ha kvar utrustning så länge som möjligt eller minska buller är dämpning avgörande för att sprida energin från mekaniska stötar och vibrationer. Vårt sortiment ger en billig och lättanvänd lösning med upp till 73 % energibesparing”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

"I en fabriksmiljö används dämparna lika mellan nödstopp och kontinuerlig användning. Vårt sortiment är tillräckligt flexibelt för att arbeta med båda typerna.”

"Vi levererar dämparna installationsfärdiga och med en speciell fästskruv. Vi vet att underhåll kan vara en riktig belastning, därför är dämparna extremt robusta. De är ogenomträngliga för mikrober, havsvatten och kemikalier samt har mycket hög UV- och ozonsäkerhet och fungerar effektivt mellan temperaturer på -40 °C till + 90 °C."

Besök norelem.se för mer information.

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.047