23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Säker och trygg med norelems nya säkerhets-gångjärnsbrytare

Operativ säkerhet är avgörande för industriell utrustning och maskiner.

Detta är speciellt fallet vid svängbara säkerhetsdörrar, luckor och huvar, som måste stängas för att säkerställa säker användning och säkerhet hos maskiner.

Nu erbjuder norelem flexibla och lättinstallerade säkerhets-gångjärnsbrytare för att skydda maskinoperatörer under arbete.

Utvecklingsingenjörer kan nu välja mellan 16 olika versioner av säkerhets-gångjärnsbrytare från den ledande standardkomponentspecialisten. Sortimentet innehåller även en version med långa gångjärnshalvor, som är särskilt lämpade för användning på transparenta säkerhetsdörrar.

Brytare finns valfritt med en linje- eller plugganslutning och omkopplingsvinkeln kan justeras över hela arbetsområdet. Statusövervakningen av säkerhetsutrustning vilken informerar användarna om gångjärnens öppna eller stängda läge utförs direkt i gångjärnet.

"När vi arbetar i industriella miljöer vet vi att maskiner kan vara instabila och mycket farliga. Våra säkerhets-gångjärnsbrytare minimerar farorna i samband med maskiner tack vare deras smarta statusövervakning”, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

"För att motsvara säkra driftsstandarder för maskiner är säkerhets-gångjärnsbrytarna också konstruerade för att vara manipulationssäkra och byggda för lång livslängd med slitstarka material."

Brytarna är lämpliga för användning i en mängd olika tillämpningar och sektorer, bland annat speciell maskinbyggnad, elektronikindustrin, förpackningsmaskiner och laboratorietestning. För att ge ökad styrka och robusthet är brytarna inrymda i formgjuten zink, medan plastlock och plastbeläggning förhindrar intrång av smuts och damm.

Installationshjälpmedel följer med brytarna för att hjälpa till med riktning av dörrar och stolpar. Detta gör det möjligt att snabbt och enkelt montera brytarelementen på konventionella aluminiumprofiler.

Besök norelem.se för mer information.

Om norelem
norelem är världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar mer än 70,000 standardprodukter avsedda för standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter.

98 procent av norelems komponenter finns tillgängliga från lager, med teknisk support för alla våra produkter. Denna omfattande lagerhållning gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.

Om THE BIG GREEN BOOK
THE BIG GREEN BOOK är både norelems idékatalog och referensbok. Det är den gällande guiden till standardkomponenter.

THE BIG GREEN BOOK kombinerar produktinformation, specifikationer och teknisk information i en enda källa. Den är uppbyggd med hjälp av en logisk sekvens av artikelnummer baserat på produktionsstadier och innehåller referenser för bästa praxis, råd och vägledning.

norelem AB
Wenngarn 443
193 91 Sigtuna
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5590714795

Sänd till en kollega

0.125