23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Laserföretag byter till vattenskärning.

Smidesföretag uppgraderar sin maskinpark och väljer vattenskärning framför laser. Lägre kostnad och mer behovsanpassat.

För några dagar sedan lämnade ytterligare en långtradare Water Jet Sweden-fabriken. Ett vattenskärningssystem av T-modell var på väg till en ny kund. Jag fick en snabb pratstund med Peter Rüden, säljare på Water Jet Sweden och ansvarig för att sälja maskinen.

-          Det är en smidesfirma i södra Sverige som har köpt maskinen, berättar Peter.

För många år sedan, när de startade sin verksamhet, köpte smidesföretaget en gammal laserskärningsmaskin. Nu är lasermaskinen utsliten och måste bytas ut.  När de tittade på en ny skärmaskin bestämde sig företaget för att satsa på en vattenskärningsteknik istället för en laser. Vattenskärning är en mer mångsidig skärteknik och i stort sätt alla material av olika tjocklek. 

-          En vattenskärningsmaskin är en mindre investering jämfört med laser och skärning är också billigare, berättar Peter. Vattenskärning är väldigt konkurrenskraftigt när du gör speciella delar eller kör små serier, förklarar han. Vår T-modell instegsmaskin uppfyllde deras krav och är perfekt för uppgiften. Det är en komplett arbetsstation för 2D skärning, med bra prestanda och lång livslängd, avslutar Peter innan han rusar iväg till nästa kund.

ÄR DU VÅR NÄSTA KUND? I år fyller Water Jet Sweden 30 år och firar det med kunder som finns i mer än 40 länder. Kan vi också hjälpa dig? Hör av dig till oss på 0457–455 440 eller sales@waterjet.se. Välkommen! 

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565169066

Kontaktperson

KW

Sänd till en kollega

0.047