23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Därför är Willo världsledande på små industridelar.

Willo levererar till teknikbjässar världen över och 2022 passerar företaget 200 miljoner kronor i omsättning. Produkterna är små, men kritiska. Kunderna finns inom huvudsegmenten Industry, Energy, Medtech och Moldtech.

“Fantastisk utveckling”

Johan Backgård är säljare och marknadschef på Willo och har varit med på resan från komponentleverantör till helhetsleverantör.

– Det har varit en fantastisk utveckling. Vi passerar 200 miljoner i omsättning i år och det är en fördubbling jämfört med 2016. Främsta skälet är att vi har följt med i kundernas utveckling och varit lyhörda och flexibla.

– Vi har också hållit fast vid vår strategi och affärsplan, att jobba med olika branscher och inte nischa oss, trots att det innebär utmaningar i form av ständig kompetensutveckling och mycket hög utvecklings- och investeringstakt.

Förmågan att kunna leverera en helhet gör Willo så unikt. För det är svårt, det krävs kapital, både kunskapsmässigt och ekonomiskt.

Stora industriföretag

Bland Willos kunder finns stora, världsledande teknikföretag, proppade med ingenjörer som letar lösningar på framtidens problem, såsom tillämpningar för vätgas och olika sätt att energieffektivisera. En av Willo:s kunder utvecklar system med avancerad rökgasåtervinning som samtidigt producerar el.

Även kärnkraftsindustrin har Willo som leverantör. De komponenter Willo levererar ökar säkerheten i verken eftersom de uppfyller de extrema krav som ställs.

– Energi är en kritisk fråga för oss alla idag. Där bidrar vi med våra delar, säger Johan Backgård.

Varför är Willo unikt, enligt dig?

– Av två skäl. Det ena är att vi har detaljer som många tycker är för små och komplexa för att tillverka och då i kombination med höga kvalitetskrav. Det andra är att vi har hela processen samlad i huset. Många av våra konkurrenter levererar ofta till ett segment och vi har strategin att behålla bredden. Det har vi lyckats med även om det ställer stora krav på oss, säger Johan Backgård.

Nära samarbete

Konsolideringsagendan är tydlig, stora företag stärker gärna samarbetet med få leverantörer. För leverantörerna innebär det ständigt nya och ökade kunskapskrav.

– För att möta de kraven har vi ökat vårt nätverk av kompetenta underleverantörer. Men vi måste också själva lära oss hela processen eftersom det är vi som godkänner och kvalificerar produkten.

Affärer med den typen av kunder Willo som har, bygger på väldigt nära relationer. Tilliten till varandra är stor.

– Vi är ett levande bevis på att vi håller vad vi lovar varje dag, i varje leverans.

https://www.willo.se/okategoriserade/darfor-ar-smalandska-willo-varldsledande-pa-sma-industridelar/

Willo AB
St Räppev 61
352 50 Växjö
Växjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560623828

Kontaktperson

JB
Johan Backgård
Marknads- och försäljningschef
johan.backgard@willo.se

Sänd till en kollega

0.078