23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Utökat utbud av mångsidiga och solida CoroMill® Dura-pinnfräsar

För flexibel grovbearbetning av aluminium, med finbearbetningskapacitet.

Skärverktygsspecialisten Sandvik Coromant utökar sortimentet med mångsidiga och solida CoroMill® Dura-pinnfräsar med verktyg som är särskilt framtagna för aluminium.
”Dessa nya och mångsidiga pinnfräsar för aluminiumbearbetning har tagits fram för att prestera riktigt bra i alla applikationer”, säger Antti Wikström, Global Product Manager för solida pinnfräsar hos Sandvik Coromant. ”Den otroligt stabila bearbetningen, små grader, fina ytor och minimala vibrationer är en svårslagen kombination när det gäller mångsidiga pinnfräsar av det här slaget.”

”En av de främsta fördelarna med de nya mångsidiga och solida CoroMill® Dura-pinnfräsarna för aluminium är de mångsidiga funktionerna i alla olika slags grovbearbetningsapplikationer, samtidigt som de har finbearbetningskapacitet”, fortsätter Wikström. ”Upp till 2×D full spårbredd, fickfräsning, 5–20° rampning, fräsning mot skuldra och mer därtill – allt med samma pinnfräs.”

Ytterligare en fördel är Sandvik Coromants unika spiralvinkelkoncept WhisperKut™ – där respektive spånkanal är noggrant inriktad, på varierande avstånd från varandra och med sin egen, individuellt anpassade stigvinkel, vilket effektivt reducerar skadliga, harmoniska krafter. Denna konstruktion eliminerar vibrationer på ett effektivt sätt, vilket resulterar i tyst, säker och effektiv bearbetning.

Standardsortimentet inkluderar diametrar på 2–25 mm, skärdjup på mellan 1,5–3×D, flänsalternativ, förlängda fräsar, skärpa och hörnradie. Tailor Made®-alternativen inkluderar belagda sorter för mer nötande aluminiummaterial, specifika diametrar, hörnkonstruktioner och skaftalternativ.

För att underlätta verktygsvalet, hjälper den webbaserade och guidade produktsökningen CoroPlus® Tool Guide för CoroMill® Dura till att rekommendera rätt verktyg och skärdata. ”Att ha rätt skärdata är givetvis en förutsättning för både säker och effektiv bearbetning”, säger Wikström. ”I CoroPlus® Tool Guide för CoroMill® Dura kan vi ge de mest exakta startvärdena för en specifik applikation. Och om du har en CAM-programvara med plug-in för CoroPlus® Tool Guide blir det ännu enklare – då får du de mest relevanta skärdatarekommendationerna direkt till CAM-programmet.”

 

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Kontaktperson

AS

Sänd till en kollega

0.031