23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Atlas Copco introducerar nya tryckluftstorkar i MDG serien

MDG serien utökas med MDG 1050 och MDG 2100. Energieffektiva adsorptionstorkar som kännetecknas av att de inte genererar någon läckluft, att de ger extremt lågt tryckfall och att de inte kräver någon filtrering.

Ett torrt tryckluftssystem är väsentligt för att upprätthålla tillförlitligheten i produktionsprocesserna och kvaliteten på slutprodukterna. Obehandlad luft kan orsaka korrosion i rörledningar, fel på pneumatisk utrustning och produktförstöring. Tack vare en banbrytande teknik garanterar dessa torkar minsta möjliga tryckfall och lägsta energiförbrukning för högsta möjliga effektivitet, vilket sparar tid och pengar under hela produktionsprocessen.

Varför MDG tork? För att det är det mest energieffektiva sättet att torka tryckluft på.

  • Ingen extra tillförd energi
  • Ingen förbrukning av tryckluft
  • Konstant daggpunkt på -40 °C

Andra fördelar med MDG tork?

  • Reducerar CO2 utsläpp och använder varken freon eller CFC
  • Kostnadseffektiv och billig i drift

 

Energieffektivitet

Kompressionsvärme är en biprodukt av en kompressor som ofta kastas bort eftersom det inte finns någon användning för det. Denna värme använder tryckluftstorken för att torka torkmedlet. Lite eller ingen extra värme behövs för att nå en acceptabel daggpunkt.

”MDG 1050 är en fantastisk produkt som torkar tryckluft utan extra tillförd energi, den förbrukar alltså ingen extra tillförd elenergi eller tryckluft. Den ser kanske lite annorlunda ut men spar ca 300 000 kronor (300 000 kWh) per år jämfört med en motsvarande konventionell tork.” Citat av: Kristian Lang, Business Line Manager Oil-free Air, Atlas Copco Compressor AB

 

Inga krav på filtrering

Tryckluftstorken behöver inga förfilter, inga efterfilter och inga dammfilter som kan orsaka tryckfall. En uppsättning för- och efterfilter kan ofta ha ett genomsnittligt tryckfall som överskrider 0,5 bar och kan leda till 3,5% ökad energiförbrukning.

 

Miljövänlig

Denna tryckluftstork är helt oljefri, använder varken freon eller CFC samt använder endast en minimal mängd torkmedel (endast 5-10% jämfört med konventionella adsorptionstorkar). 95% av alla komponenter kan återvinnas och enheterna har mycket låga ljudnivåer.

”Bra för miljön är den också eftersom den reducerar CO2 utsläpp med cirka 3,6 ton* per år. Den passar till alla oljefria kompressorer (även andra märken än Atlas Copco) med en kapacitet mellan 1050-2100 l/s.” Citat av: Kristian Lang, Business Line Manager Oil-free Air, Atlas Copco Compressor AB. *Baserat på svensk elmix CO2-ekvivalent 0,012 kg/kWh och en förbrukning på 300 000 kWh per år.

 

Liten och kompakt

Den lilla storleken på tryckluftstorken gör att den tar minimalt med utrymme i din anläggning, cirka 50% mindre golvyta jämfört med en konventionell tork.

 

Lågt underhållsbehov

Kombinationen av ett lättservat kärl, minimala underhållsstopp och lång tid mellan serviceintervallen minskar den totala underhållstiden och därmed kostnaderna. Dessutom finns det inget behov av filterbyten.

 

Läs mer om MDG serien på vår hemsida: www.atlascopco.com

Atlas Copco Compressor AB
Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561552794

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031