23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Gammal vattenskärningsmaskin får senaste skärtekniken

En välanvänd kvalitetsmaskin får dubblad livslängd och skärverktyg i teknikens framkant genom några dagars uppgradering av nyckelkomponenter. Samma maskinfundament, samma höga prestanda men nu med ökad konkurrenskraft.

I samband med en flytt passade verkstaden in Vänersborg på att se över maskinparken. Den 17 år gamla vattenskärningsmaskinen från Water Jet Sweden, var fortfarande effektiv och tillförlitlig, men behoven hade förändrats senaste åren.

-          År 2005 köpte dom en maskin med två skärhuvuden, men senaste åren har dom bara behövt använda ett skärhuvud. Samtidigt ville de uppgradera till Alphajet för att kunna skära tjocka material med vinkelkompensering, berättar Ronny Martinsson, chef för Kundservice på Water Jet Sweden.

Water Jet Sweden erbjöd då ett kundanpassat uppgraderingspaket där ett skärhuvud tog bort helt och det andra ersattes av en Alphajet, ett modernt skärverktyg för vinkelkompensering.

Alphjet kompenserar för den lilla vinkelavvikelse som en vattenskärstråle åstadkommer och ger helt vinkelräta skärsnitt. En ny version av Alphajet lanserades så sent som år 2020. En modern konstruktion med ny kompakt design vilken bidrar till att den väger mindre, rör sig bättre och stjäl mindre arbetsyta. Eftersom det nya skärhuvudet endast kräver 4-axlig interpoleringsstyrning kan Alphajet appliceras på alla Water Jet Swedens olika maskinmodeller, även gamla maskiner.

Bytet till Alphajet innebar även uppgradering till PanelOne styrsystem, ny programstyrd sandmatare och inköp av IGEMS senaste CAD/CAM programvara. Dessutom adderade kunden funktioner som laserpekare, höj- och sänkbar vattennivå och maskinens skyddsbälgar ersättes av nya.

-          Kunden lackade samtidigt själv om maskinen. Varje del vi plockade loss gick till lackering innan vi monterade dit den igen, berättar Ronny.

Efter några dagars arbete stod sen den glänsande maskinen där, en 17 år gammal hypermodern arbetsstation utrustad med den senaste tekniken.

-          Den största skillnaden från en helt ny maskin är att Z-rörelsen är mindre på de äldre maskinerna, vilket begränsar tjockleken på materialet man kan skära, men annars är funktionaliteten densamma, avslutar Ronny Martinsson.

Kontaktperson

Ronny Martinsson, Chef Eftermarknad, T: +46 457 455 435, E: service@waterjet.se
 

Water Jet Sweden AB
Teknikvägen 4
372 38 Ronneby
Ronneby kommun
Sverige
VAT nummer: SE5565169066

Kontaktperson

KW

Sänd till en kollega

0.047